Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM KARARI

SEÇİM KARARI

 

 

   AK. Parti tekrar yapılacak seçimde tek başına iktidar geleceğinin seslerini duymuştu.

   Seçimden birinci çıkan parti, iktidara gelebilecek oy sınırına yakın ikinci parti ile arasında on altı gibi açık fark olduğu için seçmen bu seçimde geride kalan koalisyon çalışmalarını da göz önünde tutarak seçim sonuçlarını değiştirebilir diye yazmıştım.

   Seçmen siyasi düşünüldüğünde kitlesel ve kültürel oy verme davranışında bulunmakta, geçmiş yıllarda yapılan seçimler incelendiğinde 1950 yılından bu zamana kadar genelde, muhafazakar merkez, milliyetçi oylar kendi aralarında geçiş yapmakta A.K.P. istikrarı temsil ettiği için karşısında merkez sağ muhafazakar alternatif olmadığı için seçmen devam etme kararını verdi.

   AK Parti organize çalışma yaptı. Kadın gençlik kolları belediyelerde kırsal kesime değişik alanlarda hizmet verdiği için o yerlerin oylarında artışlar oldu.

   Siyasette ekonomi, sosyal politikalar, faizlerin düşük olması, eğitim sağlık hizmetleri, tarım, işsizlik gibi konular önem taşır.

   Başarılı olmayan siyasi partiler başarısızlığını kabul edip gelecek için partililerin önlerini açmaları partiye yapacakları en büyük iyiliktir, siyaset geleceği görmektir.

   İktidar partisi üç yüzün üzerinden vekil aldığı için Anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminden bahsetmeye başladı.

   Anayasanın üç maddesine dokunulmaması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü üniter yapının korunması, Türk Milletinin geleceği aydınlık olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR