Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ

SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ

 

 2014 yılı içinde Belediye Başkanlığı ve Mahalli İdareler seçimi, ondan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 yılının haziran ayında Milletvekili genel seçimleri yapılacaktır.

 Seçmen vatandaşlarımız oyunu istediği partiye verebilecek birikim ve tecrübeye sahip, okuma yazma bilmeyen yaşlı insanlarda, partilerin işaretlerini bulup oyunu o şekilde verebiliyorlar.

 Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına bakıldığında seçmenler, başkanlar ve meclis üyeleri hakkında bildi sahibi olup, ondan sonra kararını verdikleri görülmüştür.

 Milletvekilleri seçimleri, genel başkanların sıralaması ve atamasıyla değil de, milli iradeyi yansıtacak şekilde yapılabilmelidir.

 Seçmenler gönül rahatlığı ile sandığa gitmeli, oyunu vermenin mutluluğunu yaşayabilmelidir.

 Milletvekili olmak isteyen adaylar, parti delegelerinin ve partiye kayıtlı üyeler tarafından yapılacak ön seçimde sıralamalar yapılırsa, nede olsa seçmenin istediği sıralamalar yapılmış olur.

  Genel başkanların seçmenlerin algılamalarını iyi bilmesi, siyaseti oya dönüştürecek davranış ve söylemleri önem taşır.

 Seçmenler ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip eder, kendisine ne getireceğini göz önünde tutar, icraata bakar ve oyunu ona verir.

 Bölgesel farklılıkların olduğu, genel başkanları gözden uzak tutmamalı, Türkiye' nin resmini iyi görmeleri önem taşır.

 Bin dokuz yüz elli yıllarından itibaren sağ ve merkez seçmenler, parti genel başkanlarının referansları, seçmenlerin algılamalarına uygun olduğu için oylarını sağ partilere tercih etmişlerdir.

  Muhalefet partileri iktidarı eleştiriden ziyade, iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerini, halkın anlayabileceği dilden seçmeni ikna edebilselerdi, sonuçlar farklı olurdu.

 Samsun havadan, denizden ve karadan ulaşımı olan, bölgenin önemli büyük şehirlerinden biridir. Samsun da, işsizliği önleyecek büyük dev sanayi yatırımları yapılması, Samsun da futbol potansiyeli olduğu halde, parasal kaynak sağlanmadığı için aynı ligde bulunmaktadır.

 2015 yılında yapılacak Milletvekilleri seçimlerinde Samsunlu seçmenlere önemli sorumluluk düşmekte, Samsun' a hizmet edecek vekilleri öne çıkarmak ve vekilleri desteklemektir.

  Milletvekilleri beğenilmediğinde seçime katılım oranı düşük olmaktadır.

 Milletvekilleri atama ile vekil oldukları için, kendilerini halka karşı sorumlu hissetmiyorlar.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR