Mehmet Büyükalbayrak

Mehmet Büyükalbayrak

Seçim Bildirgeleri Üzerine

Mahalli seçimlere iyice yaklaştığımız bu günlerde, adayların “seçim bildirgeleri” de ortalıkta dolaşmaya başladı. Elime geçenleri inceliyor, geçen seçim dönemlerinde dağıtılanlarla karşılaştırıyorum. Hangisi yeni, hangisi eski anlamak zor:
“Herkese iş bulanlar...
“İstihdamı artıranlar...
“Konut sorununu çözenler...
“Şeffaf belediyecilikten dem vuranlar...
“Katılımcı belediyeciliği öne çıkaranlar...
“Yeşil alan sorununu çözenler...”
 Her derde deva, paket çözüm önerilerimiz var. Yalnız, belediyelerin asli görevlerinden sayılan, başbakanımızın da sıkça gündeme getirdiği “3 ǔden, “yani çamur, çukur ve çöpten” söz eden yok. Oysa belediyelerin, “olmazsa olmaz,” görevleridir bunlar. Kentimizde çöple ilgili güzel şeyler yapıldı ve bu konuda pek şikâyet yok gibi. Ancak çamur ve çukur için aynı şeyleri söyleyebilmek, ne yazık ki, mümkün değil. Çoğu sokaklarımız, hatta caddelerimiz, köstebek yuvası gibi. Son günlerde, seçimin yüzü suyu hürmetine, bir şeyler yapıldı ama bakalım ne kadar dayanacaklar? Kış mevsiminde seçim asfaltı!..
 Özellikle, muhalefet partilerinin adaylarından, bu konularda çözüm önerileri beklerdim. Ne yapacaklar, nasıl yapacaklar? Benim gibi bütün seçmenlerin de öğrenmek istiyeceğinden eminim: Yağmurlu günlerde yaya kaldırımlarında, oynayan bir parkenin suyu paçamızın içine sıçratması tehlikesi olmadan yürüyebilecek miyiz? Ya da, yoldan geçen bir aracın, çukurlarda birikmiş suyu üzerimize sıçratmaması için hangi tedbirleri düşünüyorsunuz?
 Biliyorum, tüm adaylar için, bunlar basit sorunlar!.. Sözünü etmeye değmez!.. (mi acaba?) Vatandaş işsiz! “İş bulacaklar...” İşsiz sayısı sürekli artıyor! “İstihdam sorununu çözecekler...” Evim yok! “Konut sorunu çözülecek...”  Böyle büyük ve popülist konular dururken çamurdan, çukurdan bahsetmenin âlemi var mı? Hem de “dilin kemiği yok” nasılsa...” Ve dahi “hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür...” Gençler için bugünkü dille söyleyeyim: İnsan hafızasında unutkanlık hastalığı vardır. Öyle olmasa, her seçimde aynı nakaratı söyleyenlere inanırmıydık?
 Belediyeler bu konularda hiç mi bir şeyler yapmayacak? Elbette yapacak, elbette belediyelerin bu konularda da çalışmaları ve çözüm önerileri olacak. Ancak “3ǔyi unutmadan... Tüm adayların “çamur, çukur ve çöp” konusundaki düşüncelerini öğrenmek isterim... Kenar mahallelerde değil şehrin merkezinde de aynı durum... Çamurlanmadan yürümeyi özledim. Tüm belediyelerimizde aynı sorun... Büyükşehir, alt kademe fark etmiyor... Umarım çözülür...
 Çamur, çukur ve çöp sorunu olmayan bir şehir özlemimizin sona erdirilmesi dileğiyle...
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Büyükalbayrak Arşivi
SON YAZILAR