Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

Seçim

                            Seçim
2014 yılı içinde,Belediye başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı.seçmen vatandaşlarımız oyunu istediği partiye verebilecekbirikim ve tecrübeye sahip,okuma yazma bilmeyen yaşlı yaşlı insanlarda partisinin işaretini bulup oylarını istediği partiye verebiliyorlar.

Milletvekilleri,genel başkanların sıralaması ve atamasıyla değilde halkın iradesini yansıtacak şekilde yapılmalı,seçmenler gönül rahatlığı ile sandığa gitmeli,oyunu istediği adaya verebilmelidir.
Genel başkanla seçmenlerin algılamalarını takip etmeli,siyaseti oya dönüştürecek davranış ve söylemlerde bulunmalı.

Seçmenler ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip,eder kendisine ne getireceğini gözönünde tutar,icrata bakar,seçime giren partileri izler,tercihini ona göre değerlendirir.
Muhalefet partileri iktidarı eleştirinin yanında,iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerini,halkın anlayacağı dilden seçmeni ikna edebilmeleri ve güven verebilmelidir.

Siyasette iki üç daha beş etmediği,farklı parçalar bir araya geldiğinde bütün olmadığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde görülmüştü,
Muhalefet iktidar partisinin on iki yıldan beri he rseçimi neden kazandığı tahlil etmeli,önümüzdeki genel seçimide bu verilerin ışığında şekilllenen stratejilere göre çalışma yaparsa daha isabetli olur.

Bindokuz yüz elli yıllarından itibaren sağ ve merkez seçmenler,parti genel başkanlarının referansları ve çalışmaları ve algılamalarına uygun olduğu için tercihlerini yaptılar.

Muhalefet partileri Türkiyenin resmini doğru görmeleri,halkın içinde olmaları,bazı bölgelerde ve illerde neden başarısız olduklarını bilmeli,ona göre yeni yöntemle seçim çalışmaları yapmalıdır.

Siyasi parti adayları sıkmadık el,çalmadık kapı,bırakmamalı,Seçim çalışmalarına gençleri ve kadınlarıda dahil etmelidirler.
Seçim çalışmalarına en kısa zamanda başlanırsa daha inandırıcı olur.

Belediye başkanlarıda halkın iradesiyle başkan olmuşlardır.başkanlar her gün halkın içinde olduğundan istekler çok olmakta,imkanlar ölçüsünde yasalara uygun olarak halkın istediklerini yerine getirmek için çalışmalarını yürütmek zorunda kalmaktalar.

İLKADIM BELEDİYESİ.gündüz koku yapan.çirkin görüntüsü olan çöp bidonları kaldırması isabetli olmuştur.

Gece ve gündüz temizlik yapıldığından cadde ve sokakların temiz olduğu,belediyenin temizlik hizmetleri iyi yürüttüğü görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR