SAYIN OSMAN KAYMAK’IN ‘27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI

SAYIN OSMAN KAYMAK’IN  ‘27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’  KUTLAMA MESAJI
1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan bir kararla 27 Mart günü Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul edilmiş olup, o tarihten günümüze kadar çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Uygarlık tarihinin en eski sanat dallarından biri olan tiyatro, gönüller arasında bağ kurarak toplum kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Yüzyıllardır ortaoyunları, meddah gösterileri, kukla oyunları ve gölge oyunlarıyla kültürümüzün ve geleneklerimizin yaşatılmasına önem veren sanatçılarımız gibi, evrensel niteliğe sahip tiyatro dalındaki sanatçılarımız da, aynı amaçla birçok çalışma sergilemektedirler.

Bu çalışmalar neticesinde milli değerlerimizi ön planda tutan eserler ile toplumun geleneklerinin ve adetlerinin yaşatılmasına, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yöneltilmesine katkı sağlamaktadırlar.

Verdiği mesajlarla eğitim aracı olarak gördüğümüz tiyatronun daha da yaygınlaşması temennisiyle, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, esenlikler diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.