Sayın Fatih Öztürk’ü Dinlerken...

 AK Parti Samsun Milletvekili Sayın Fatih Öztürk"ü dinlerken bana göre çok önemli bir ayrıntı dikkatimi çekti. Genel olarak hayli ilgili,heyecanlı ve gayretli bulduğum sayın vekili  ,özellikle Samsun"un yerel sorunları konusunda yeterince bilgilendirilmediğini müşahede ettim.
 Makro planda, gerek Samsun gerek Karadeniz ve gerekse Türkiye ölçeğinde sorunları ortaya koyan Öztürk çözümleriyle ilgili açıklamalar da yaptı.Demiryollarında ticaret hacminin genişletilmesinden  tersaneye, istihdam sorunundan fındık fiyatlarına, son yerel siyasi gelişmelerden Ergenekon"a bir çok konuya açıklama getirdi..Gazetemizin dünkü baskısında geniş bir şekilde yer alan açıklamaları burada tekrar yazmak istemiyorum. Özetle ""Samsun"a ve Samsun halkına borçlarımız var. Bizi desteklediler ve yetki verdiler.O açıdan her konuda halkın güvenini boşa çıkarmayacağız"" diyen Sayın Fatih Öztürk ,Samsun"un kalkınmasına imkan sağlayacak çalışmalara azami destek verdiklerini de ifade etti.
  Benim asıl dikkatimi çeken ve yazımın başında da  söylediğim  ,yerel konularda yeterince bilgilendirilmediği konusudur.Bu konuda hem danışmanlarının hem  Samsun AK Parti örgütlerinin hem de Samsun"un gelişmesini ve huzurlu bir kent olmasını isteyen bütün sivil ve kamu kurumlarının vekilleri yeterince doğru bilgilendirmeleri gerekir. Çünkü Samsun milletvekillerinin şehrin nabzını iyi tutmaları halkın içinde ve halkla birlikte olmaları kaçınılmazdır. Fatih Öztürk bey , takip ettiğimiz  kadarıyla en fazla halkla beraber olan vekillerimizden bir tanesidir.
Ayrıca yerel medya bir şehri en yakından tanıyan ve sorunlarıyla en iç içe olan kurumların başında gelmektedir. Şehirde ne olup bittiği yerel medya tarafından halka duyurulmaktadır. Samsunumuz yerel medya açısından ideal olmasa bile gelişmiş şehirlerimizden bir tanesidir.Onlarca gazetesi ,dergisi,radyo ve TV"si ile her gün gelişen olayları haber vermektedir.
   Sayın vekil danışmanları Samsun haberlerini yakından takip etmeli ve rapor halinde mutlaka vekillere arz etmelidir. Bunlar yapılmıyor anlamında söylemiyorum. Tabiî ki böyle çalışmalar vardır ama ben yeterince yapıldığı ihtimalini taşımıyorum. Samsunda meydana gelen olaylar her ne kadar Samsun"da ki kamu kurum ve kuruluşların görev alanı içine giriyorsa da halkı temsil eden kişilerin de bunlardan haberdar olmaları halka ne kadar yakın olduklarının göstergesidir sanırım.
Mesela Samsun"da tinerci ve madde bağımlısı çocuklar  sorunu . Sayı olarak az da olsa önlem alınmadığında diğer şehirlerde meydana gelen tatsız olayların burada da yaşanması olasıdır.  Basında   yer aldığı üzere metruk binaları mesken eden çocuklar hem mahalle sakinlerine hem binaya hem de kendilerine zarar vermektedirler. Bir de Ergenekon iddianamesinde ifade edildiği üzere özellikle tinerci çocuklar yetiştirip sansasyonel  olaylara yönlendirildikleri gerçeğini de dikkate alırsak konunun ne kadar önemli olduğu daha da anlaşılacaktır.
  Yine şehrimizde son bir yıl içinde esrarengiz bir şekilde genç kızlar kaybolmaktadır. Bu konunun göz ardı edildiğini düşünüyorum.Aileler belki deşifre olmama adına açıklamalarda bulunmuyorlar ama tek-tük de olsa medyaya intikal eden haberlerin Ankara"ya rapor edilmesi ve ciddi anlamda üzerinde durulması gerekir kanaatindeyim.Her ne suretle olursa olsun genç kızların evden ayrılmaları ciddi bir sorundur.En azından bunun nedenleri ortaya çıkartılır ve herkes üzerine düşen görevi yerine getirir.
 Bu tür sorunlar tabii ki Samsun emniyetinin görev alanına giren sorunlar ama bazen daha geniş çaplı çalışmalar yapmak zorunda kalınabiliyor. O açıdan Samsun ölçeğini aşan çözümler için Samsun vekillerimizin doğru ve ayrıntılı bilgilendirilerek atılacak adımlarda konuya vakıf olmaları sağlanabilir.
 Samsunda yaşıyor olmamız öncelikle Samsun"lu olma bilinci kazanmamızı gerektirmektedir.Samsun"lu olmak, kent kültürüne sahip olmak ,şehirleşme çabalarına katkı sağlamak her açıdan gördüğümüz yanlışların doğru aktarılmasını zorunlu kılmaktadır..
Benden söylemesi.......                          

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR