SAYIN BAKANIMIZ MUSTAFA DEMİR’İ DİNLERKEN…

Sivil Toplum Harekete Samsun İl Başkanı Salih Şahin’in davetlisi olarak dün akşam,  Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı, Samsun Eski Milletvekili Mustafa Demir’in, 31 Mart mahalli seçimleri dolayısıyla yapmakta olduğu sohbete katıldık. 

Aslen, İlkadım İlçesi Kuşçulu Mahalle sakinlerinden olan Salih Şahin’in, aynı ilçe Kavacık Mahallesindeki evinin alt katında gerçekleşen sohbete, hatırı sayılır bir katılımın olduğunu müşahede ettik. Sayın bakanın gelmesinden önce, kendisini karşılamak üzere birçok vatandaşımızın sohbet salonunda yerini aldığını gördük. İlkadım Belediye Başkanı Sayın Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Başkan Vekili Serkan Akyüz, İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlkadım İlçe teşkilat üyeleri ve bir çok vatandaşın katıldığı sohbetin çok verimli geçtiğine şahit olduk.
Sayın Bakanımız Mustafa Demir’i yaklaşık bir  saat dinledik. 

Sorulan sorulara gayet makul ve ikna edici cevaplar veren sayın bakanımızın Samsunumuz için çizdiği vizyon her türlü takdirini üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. On üç yıllık milletvekilliği, beş yıllık komisyon başkanlığı, yaklaşık üç yıllık bakanlığı ve partinin kurucu il başkanlığı yapmasının verdiği güvenle çok ikna edici bir sohbet yaptığına şahidiz. Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilmesinden şüphemiz olmayan sayın bakanımızın, 1 Nisan sabahı hemen hizmetlerine başlayacağını, işinin başında olup, bizzat işlerin takipçisi olacağını, herkese kapısını açıp sorunları çözeceğini, hizmetin ayağa gitmesini sağlayıp vatandaşla bire bir sıcak temasa geçeceğini sohbeti içerisindeki vaatler olarak söyleyebiliriz. 

Ancak, daha da önemlisi sohbeti esnasında samsuna çizdiği vizyondur. Ufkunun genişliği ve samsuna olan hakimiyeti; birebir sorunları ve çözümlerinin de neler ve nasıl olacağını bilmede ve gerçekleştirmede hiçbir tereddüdünün olmadığı kanaatini oluşturdu biz dinleyiciler üzerinde.

Samsun için çizdiği vizyonu gerçekleştireceğine inandığımız sayın bakanımızın, beş yıllık belediye başkanlığının sonrasında, samsunun yüzünün değişeceğini, cazibe merkezi bir samsunla yüz yüze olacağımızı, kamu kaynaklarının yerinde ve verimli olarak samsuna aktığına ve harcandığına şahit olacağımızı şimdiden görüyoruz.

On yedi ilçesi ve dokuz yüzün üzerinde mahallesi olan samsunumuzun her mahallesiyle ilgili bir hatırasının olduğunu sohbeti esnasında dinlediğimiz sayın bakanımızın, kuracağı ekibiyle çok kısa zamanda toplumun gönlünde de taht kuracağına, kadrosunu kurarken samsunun nüfus dağılımına ve demografik yapıyı dikkate alacağına inanıyoruz.

Meclis üyelerinin belirlenmesinde, ehliyet ve liyakatı, toplum karşılığı ve gayreti, parti ile olan ilişkileri ve başarıları dikkate alınacağının sözünü de veren bakanımız, hanım ve gençlerin değerlendirileceğini söylemesi dinleyicilerden yoğun bir alkış aldı. 

Sayın bakanımızı dinlerken, samsunumuzun beş yıllık vizyonunu da görüyor gibi olduk. Yollarıyla, kamu binaları ve ticaret merkezleriyle, ilçe bağlantıları ve köylerin statüleri, çevre yolları, hava limanı, hızlı tren, deniz taşımacılığı ve ticaret hacmi ile beş yıl sonra gelişmiş bir Avrupa şehrini göreceğimizi hayal ettik. Bunların birer hayel olmanın ötesinde daha fazlasının gerçekleşeceğini sayın bakanımızın ağzından duyduk.

Sohbetin gerçekleşmesine sebep olan Salih Şahin kardeşimizin davetine benzer, lokal salon sohbetlerinin gerçekleşmesi halinde sayın bakanımızın kendisini daha iyi anlatacağını ve anlaşılacağına inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR