Savcının odasına silahlı kişiler girdi

Savcının odasına silahlı kişiler girdi
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde hareketli saatler...

Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal adliyeye gelirken, Başsavcı Vekili Vedat Yiğit savcıyı rehin alan örgüt mensuplarıyla görüşmelere başlandığını açıkladı. Adliyedeki bütün katlar boşaltılırken, rehin alanların verdiği süre de doldu.

Alınan bilgiye göre, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan yasa dışı örgüt üyesi kişi ya da kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı.
Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi.

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı. Daha sonra tüm adliye boşaltıldı.

Adliyeye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Herhangi bir sıkıntı  yok, müzakereciler eylemcilerle görüşüyor" açıklaması yaptı

Özel harekat timi adliyeye girdi.
Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.