SATMAYANLAR PİŞMAN...

SATMAYANLAR PİŞMAN...
Üzüm üreticisi gibi zeytin üreticisi de pişman

MANİSA Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, tüccarın elinde tuttuğu zeytinyağı stoklarını piyasaya sürünce fiyatların düştüğünü belirterek, "Fiyat yükselir umuduyla üzümünü satmayan üzüm üreticisinin pişmanlığı gibi zeytinyağı üreticisi de pişman oldu.
Fiyatlar artar diye beklenirken düşüş yaşandı" dedi. 

Zeytinyağı fiyatları yükseliş trendinin ardından düşüşe geçti. Sezon açılışında üreticiden 14-15 liraya alınan zeytinyağı Akhisar Ticaret Borsası'nda 8 ile 12 lira arasında işlem görmeye başladı. Bu durumun gelişmesinde tüccarın elinde tuttuğu zeytinyağı stoklarını piyasaya sürmesinin etkili olduğunu savunan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap "Piyasada olan zeytinyağlarının fiyatları düşecek düşüncesiyle tüccarın elinde bulunan zeytinyağı da piyasaya sürüldü. Arz talep dengeleri fiyatları çok etkiliyor. Diğer ürünlerde de bu geçerli. Piyasa dengeyi kendi getiriyor. Zeytinyağında bir ay önce yükselme eğilimi vardı, herkes zeytinyağını elinde tutuyor, satmıyordu. Fiyatlarda bir düşüş olunca stoklardaki, tüccardaki fazla zeytinyağı piyasaya sürüldü. Stoklardaki ürün şu anda piyasada. Bundan dolayı bir düşüş oldu" dedi. 

Borsa Başkanı Özkasap, zeytinyağı üreticisinin de üzüm üreticisi gibi fiyatlar yükselir beklentisi ile ürününü elinde tutup satmadığını, ancak fiyatlardaki düşüş nedeniyle pişman olduğunu ifade etti. Özkasap, "Zaten zeytinyağı fiyatları yüksekti, fiyatların düşmesi tüketiciyi sevindirdi. Üzümde de fiyatların daha yükselmesi beklenirken alımın düşmesi ile fiyatlarda gevşeme olmuştu. Zeytin üreticisi de üzüm üreticisi gibi ürünü elinde tuttuğu, satmadığı için pişman olmaya başladı" diye konuştu.MANİSA, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.