SATEM’DEN SİMDER’E BÜYÜK TEPKİ

SATEM’DEN SİMDER’E BÜYÜK TEPKİ
Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu'ndan Yunus Güneye kınama. Müteahhitler Derneği Başkanı Yunus Güney'e cevap gecikmedi.

Emlakçılık piyasasında fiyat dengesi olmadığını iddia eden ve emlakçıları stokculukla suçlayan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitleri Derneği Başkanı Yunus Güney'e cevap gecikmedi. Ortaya atılan iddialara dair açıklamada bulunan Samsun SATEM Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu, " Gayrimenkul sahipleri ile ortaklaşa alınan karar ile gayrimenkul fiyatları belirlenir" dedi.

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitleri Derneği Başkanı Yunus Güney, yaptığı bir açıklamada piyasada fiyat dengesinin oluşmadığı süre konut artışını devam edeceğini iddia etti. İnşaat malzemesinin fiyatının aşağı çekilmesi gerektiğini belirten Güney'in görüş ve iddia dolu açıklamaya ise Samsun SATEM Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu'ndan cevap gecikmedi. Yunus Güney'in açıklamasında kullandığı ifadelerden rahatsız olduğunu belirten  Samsun SATEM Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu, "Gayrimenkul alım satım ve aracılık hizmetleri, komisyonculuk faaliyeti gösteren emlakçı üyelerimizden konuyla ilgili çok fazla şikayet ve serzeniş aldık. İlerleyen günlerde konuyu yönetim kurulumuz ile değerlendirdik. Ticareti bir kenara bırakıp dost ve arkadaş olarak gördüğümüz müteahhit dostlarımız ve SİMDER üyesi tacir ve esnaflarla konuyu paylaştık. Paylaşımın hatalı olduğunu, iyi niyet kuralları çerçevesinde düzeltilmesi gerektiğini gerek başkanımız ve gerekse de yönetim kurulu üyelerimiz ile SİMDER Yönetimine ilettik. Geçen süre zarfında SİMDER Yönetim Kurulu'ndan konuyla ilgili taleplerimize herhangi olumlu bir geri dönüş alamadık" açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2022-05-18-at-14-44-55-001.jpeg

KİMSE KENDİ İRADESİYLE ZAM YAPAMAZ
Emlakçıların, gayrimenkul sahibinin haberi olmadan zam yapamayacağını bir kez daha hatırlatıldığı açıklamada, " Emlakçı, gayrimenkul komisyoncusu ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren, taşınmaz ticareti yetki belgesini almış her üyemiz; meslek ahlak kurallarına uygun aracılık hizmetleri vermektedir. Verdikleri bu hizmet karşılığında da ücret almaktadır. İnşaatçılar, müteahhitler, gayrimenkul sahipleri ile ortaklaşa alınan kararlar ile gayrimenkul sahibini bilgisi olmadan kendi iradesiyle fiyatlara zam yapamaz" ifadelerine yer verildi.

"BİZİMDE CANIMIZ YANMAKTADIR"
"Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan yüksek enflasyondan dolayı herkesin olduğu gibi bizim de canımız yanmaktadır" vurgusunda bulunan Samsun SATEM Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu, "Piyasaya can vermek için Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu 0.89-0.99 oranlarında konut kredisiyle gayrimenkul piyasasının hareketlendirme isteğini bizler ve tüm üyelerimiz sevinçle karşılarken, fırsatçılık yapan kişi ve kurumların ortaya çıkması da bizi derinden üzmüştür. Fırsatçılık, ahlaksızlıktır evet fakat bu ahlaksızlığı "emlakçı-komisyoncu-aracı" üyelerimiz yapmamış ve yapmayacaktır. Gayrimenkulde yaşanan fiyat artışlarında emlakçı üyelerimizi 'günah keçisi' ilan etmek bizleri derinden üzmüştür." ifadesini kullandı. Son olarak SİMDER Başkanı Yunus Güney'i yaptığı paylaşımdan dolayı kınayan Samsun SATEM Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu, üyeleri adına özür talebinde de bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.