SASKİ DERELERİ TEMİZLİYOR

SASKİ DERELERİ TEMİZLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri dere yataklarında ve çevresinde temizlik çalışması başlattı.

SASKİ, Atakum ilçesine bağlı Yeşilyurt, Taflan ve Çakırlar mahallelerinde bulunan 600 metre uzunluğundaki Elmalı Deresi ile temizlik çalışmalarına başladı. İş makineleriyle birlikte temizliği sürdüren ekipler, yaz boyunca il genelindeki tüm derelerde bu çalışmayı yapacak. Dere yatağında biriken çöplerin yanı sıra yabani otlardan da arındırılan derelerin su akışını engelleyecek tüm atıklar toplanacak.

9228cd79-fbe3-4c3e-b95b-c38dbd582ed0.jpg

Periyodik olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında derelerin akışkanlığını engelleyen binlerce metreküp malzeme çıkarıldığını belirten SASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı İşletme ve Bakım Şube Müdürü Savaş Yılmaz, "Atakum ilçesine bağlı, Yeşilyurt, Taflan ve Çakırlar Mahallesi bölgesinde bulunan derelerimizi temizleyerek kötü kokunun oluşmaması ve yağmur suyunun daha iyi bir şekilde denize akması için çalışıyoruz. Dere yataklarını dolduran ot, çamur ve her türlü atık ekiplerimiz tarafından temizleniyor" diye konuştu.  

6191c92d-02e1-4a71-8e09-a804418413e2.jpg

SİNEK VE HAŞERELER DE TEMİZLENECEK
Çalışmaların yaklaşık bir hafta süreceğini belirten Yılmaz, "Özellikle yaz aylarında sinek ve haşerenin üreme noktası olan dere yataklarında yaptığımız temizlik çalışmayla birlikte bunun da önüne geçilecek. Çalışmalar neticesinde çıkarmış olduğumuz malzemeler SASKİ bünyesinde bulunan kamyonlar vasıtasıyla döküm alanlarına taşınıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.