SARI SALTIK İÇİN MUHTEŞEM GALA

SARI SALTIK İÇİN MUHTEŞEM GALA
Akın Üner’in yeni romanı “Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu” için düzenlenen Gala gecesine okuyucuların ilgisi büyük oldu.

Son dönemde edebiyat dünyasında giderek adından daha çok söz ettirmeye başlayan Akın Üner’in dördüncü romanı için Samsun Gazi Sahnesinde gala gecesi düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği saz ve söz sanatçılarının tasavvuf ve halk müziğinden okudukları eserlerle renk kattıkları gala gecesinde Akın Üner, merakla beklenen yeni kitabından pasajlar okudu.

Salonu dolduran okuyucuların büyük bir ilgi ile takip ettikleri gecenin sonunda kitabını imzalayan Akın Üner, 13. Yüzyılda yaşamış Türk-Yörük evliyası Sarı Saltık’ın Türk – İslam ekolünün öncü düşünür ve alperenlerinden olduğuna dikkat çekti. Bilhassa Balkan coğrafyasının İslamlaşmasında öncü bir rolü olan Sarı Saltık’ın halk arasında anlatılan menkıbelerinin sözlü Türk edebiyatının en önemli kaynaklarından olduğunu dile getiren Akın Üner, “Örneklerine az rastladığımız, Türk masalları tadında bir fantastik tarihi romanla okuyucunun karşısına çıktık. Aşkabad Yolcusu isimli roman, bir üçlemenin ilk kitabı olacak. Allah nasip ederse 2016 kışında devam romanı Alperenler Dergahı basılacak. Gelecek senenin ikinci yarısı ise serinin son romanı Bal ve Kan kitap raflarındaki yerini alacak. İnşallah okuyucusu bol ve mutlu olur.” dedi.

Gala gecesine özellikle milliyeti – ülkücü çevreden de büyük ilgi olduğu gözlerden kaçmadı. MHP Samsun il başkanı Taner Tekin, eski il başkanı Şaban Kılıç, Türk Ocağı başkanı Prof. Dr. Serkan Şen, Ülkü ocağı başkanı Kürşat Geze, partinin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri gala gecesinde boy gösterdi.

Gala gecesinde kentin önde gelen edebiyat ve sanat çevrelerinden isimler, gazeteci Osman Kara, OMÜ rektör adayı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Samsun Mübadele Derneği başkanı Olcay Yanık, Balkan Türkleri Derneği yöneticileri, mübadil köylerinin dernek başkanları ve çok sayıda okuyucu ve sanatsever katıldı.

Üner’in yeni romanı Sarı Saltık Aşkabad Yolcusu’na D&R mağazaları, büyük kitapevleri ve internet kitapçılarından ulaşılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.