Sansasyon, spekülasyon...

Sansasyon, spekülasyon, manüplasyon, ajitasyon ve operasyon…
Medyanın “misyon ve vizyonunu” “olağanüstü” dönemlerde çok daha iyi anlar bu memleketin insanı…
Eline bir gazete,TV,Radyo, bir kalem,bir mikrofon geçiren “bilumum” yazar-çizer takımından zat-ı muhteremlerin,ya demokrasi makyajları “sapır sapır” dökülür,yada tanınmayacak halde deyim yerindeyse demokrasinin “boya küpüne” girerler…

Her nevi makyaj malzemesi boldur bu dönemlerin… Sansasyon, manüplasyon, spekülasyon, ajitasyon vesaire sonu “yon”la biten güzel Türkçemizde eş anlamlı inadına da kullanmaktan haz duyduğumuz ne kadar yabancı kelime varsa anlatır bizi…Gündemin “dayanılmaz derinliği” ve “yoğunluğu” ile taradığımız haber portalları,gazeteler,ekranlar “yasa tanımaz,hukuk bilmez,halk görmezliğinde” demokrasi adına bu “dökülmenin” ve yine demokrasi adına bu “şirinliğin” görüntülerini verir bize…
İşte size bir haber sitesinde yayınlanan kaynağıyla,içeriğiyle,yorumuyla, “kerameti kendinden menkul” memleketimden “bir haber manzarası”…

Uğur Dündar Ne Yapıyor Böyle
17 Temmuz 2008 13:38
Uğur Dündar'la Star Haber, Uğur Dündar'la Ergenekon Haber'e döndü. Dünkü Ana haberde, aleni çarpıtmayla, "gizli tanıkları" alenen hedef aldı.

İddianame"nin açıklandığı günün akşamından itibaren, iddianameyi sulandıracak haberlere imza atan Uğur Dündar"lı Star Haber, dün akşam da görev başındaydı.

Yaptığı haberler, dışarıda kalan Ergenekoncuların iddianameyi sulandırmak için hazırladığı "Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı"nda belirtilenlere bire bir uyan Uğur Dündar dün yine aynı tarzda yayın yaptı.

Yine Agarta ismini öne çekip, Hollywood filmlerinden montajlar yaptı ama asıl vurgu bu kez “Ergenekon Savcısı"nın tanık koruma programına alınan gizli tanıkları”yla ilgiliydi.

1. ADIM
TANIK KORUMA PROGRAMINI SULANDIRMA


Uğur Dündar, ilk olarak gizli tanıklarla ilgili “Ergenekon Tanığı Yuki” başlıklı bir haber yaptı. Haberde Orhan Boran"ın yıllar önce yaptığı bir komedi animasyon programıyla sulandırma yapıldı.

Orhan Boran"ın Yuki"siyle, Ergenekon Operasyonu tanıkları özdeşleştirildi ve tanıkların ses ve görüntülerinin gizlenme yöntemi polemik haline getirildi. Oysa daha önceki gün gizli tanıkların ses ve görüntülerini gizleme sistemini kuran firmayla igili haber diğer Ana Haber Bültenleri"nde yayınlanmıştı.

Haberin sonuna doğru ise sulandırma bitti ve Ergenekon"un gizli tanıklarını korkutabilecek bölüme geçildi. Hollywood fimlerindeki gizli tanıkların öldürülme sahneleriyle yapılan montajlarla haber devam etti. Son olaraksa Ergenekon"un gizli tanıklarını şüpheye düşürecek, geri adım atmalarına yolacabilecek bölüme geçildi ve “Tanık Koruma Programı Meclis"ten geçtikten sonra CHP bazı maddeleri için Anayasa Mahkemesi"ne itirazda bulundu. Yani bu yasa iptal edilebilir” iması yapıldı.
2. ADIM
GİZLİ TANIK YASASINI ALENEN ÇARPITIP KORKUTMA


Bir gizli tanığın haberini yaptı.
Uğur Dündarlı Star Haber bununla da yetinmedi ve başka bir davanın gizli tanığı olduğunu iddia ettiği kişiyi ekranlara taşıdı.

“Gizli Tanık Oldu Hayatı Kaydı” başlıklı haberde, “gizli tanık olmayın başınıza gelmeyen kalmaz” dedirtecek her şey söylendi.

Oysa haberde büyük bir çelişki vardı. Çünkü söz konusu olayda gizli tanık olduğu iddia edilen olay 2001 yılında gerçekleşmiş ve dava o tarihte görülmüştü.

Oysa Ergenekon Operasyonu"nun gizli tanıklarını koruyacak yasa Aralık 2007"de çıktı. Yani haber baştan aşağı çarpıtma olduğu gibi, haberde bahsedilen tanık, normal bir tanıktı ve “gizli tanık” kapsamına alınması 2001 tarihi itibariyle imkansız.

Peki Uğur Dündar"ın “Gizli Tanık Oldu Hayatı Karardı” içerikli haberi, Ergenekon"un gizli tanıklarına iletilmek istenen mesajı vermiş midir? Karar sizin….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hamit Seven Arşivi
SON YAZILAR