Sancaktepe Projesi

Sancaktepe Projesi
Canik'ten geçmişle bugünü buluşturan proje

Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde yapılan ve Türkiye'nin örnek çalışmalarından birisi olan Sancaktepe Projesi hızla ilerliyor. Çalışmaları inceleyen Başkan Osman Genç, şehri tarihi ve turistik zenginlik katacak olan projede geçmişle bugünü buluşturduklarını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde çalışmaları yürütülen Sancaktepe Projesi'ni yerinde inceledi. Bir sosyal yaşam projesi olan çalışma kapsamında 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Genç, kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan ve Şehitler Anıtı'nın yer alacağı proje kapsamında 15 Temmuz Şehitler Tepesi'ne özel ışıklandırma sistemleriyle birlikte dev Türk bayrağının da dikileceğini söyledi.

TARİHİ DOKUSUNA UYGUN PROJE

Samsun'un en önemli mekanlarından olan Toptepe Tümülüsü'nün park ve eğlence merkezine dönüşeceğine işaret eden Başkan Genç, "Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda bu büyük projemizi inşallah yakın zamanda şehrimize kazandıracağız. Biz bu projeyi uygulayarak buradaki tarihteki dokusuna uygun olarak tarihi yaşatırken, geleceği inşa ediyoruz. Yani tarihle bugünü buluşturuyoruz. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah çalışmaları hızla devam eden projemiz tamamlandığında Samsun'a gelen turistlere, vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

ŞEHRE YENİ BİR TURİZM MERKEZİ

Projenin hayata geçmesiyle birlikte 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nin çekim merkezi olacağına da işaret eden Başkan Genç, "İlçemiz sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. Yaptığımız diğer sosyal, kültür ve turizm yatırımlarıyla ilçemizi Karadeniz Bölgesi'nin en cazip yerlerinden biri haline getirdik. İnşallah Sancaktepe Rekreasyon Projesi'ni de yaptığımızda burası tam bir çekim merkezi olacaktır. Şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemizde önümüzü açan ve Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.