Sanayi üretimi düştü

Sanayi üretimi düştü
Sanayi üretimi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 1.8 düştü, yıllık bazda ise yüzde 2.4 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre, Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2.9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.2 düştü.

Buna karşılık, yıllık bazda ise Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6.6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.0 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.9 arttı

SERMAYE MALI ÜRETİMİ DÜŞTÜ

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek düşüş sermaye malı üretiminde gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 5.5 ile sermaye malı üretiminde gerçekleşti.

DİĞER ULAŞIM ARAÇLARINDA DÜŞÜŞ

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 19.2 ile diğer ulaşım araçlarının üretiminde gerçekleşti.

Bu azalışı, yüzde 9.5 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, yüzde 5.3 ile ana metal sanayi takip etti.

SİGARA ÜRETİMİNDE BÜYÜK ARTIŞ

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 10.7 ile tütün ürünleri üretiminde gerçekleşti.

Bu artışı, yüzde 8.4 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin üretimi, yüzde 4.0 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı takip etti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.