Sanat Tiyatrosu kuruluş yıl dönümünü kutladı

Sanat Tiyatrosu kuruluş yıl dönümünü kutladı
Yozgat'ta belediye bünyesinde geçen yıl kurulan Sanat Tiyatrosu Topluluğu, kuruluşunun birinci yılını, sahnelediği oyunla kutladı.

Yozgat Belediyesi bünyesinde, geçen yıl aralık ayı içerisinde kurularak çalışmalarına başlayan Sanat Tiyatrosu Topluluğu, ilk olarak 'Erkekler Köyü' adlı oyunu sahneledi. Bir yıl boyunca Yozgat merkez ve bağlı ilçelerinde oyunu sahneleyen ve beğeni toplayan topluluk, yeni sezona 'Hamiyet Yıkılmasın' adlı oyunla 'merhaba' derken, birinci kuruluş yıl dönümünü de bu oyunla kutladı.

Yozgat Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve çok sayıda tiyatro sever izledi. Refik Erduran'ın yazdığı, Burak Öngel'in yönettiği bir devlet tiyatrosu eseri olan 'Hamiyet Yıkılmasın' oyunu ile başlayan topluluk, bu sezona bir başka devlet tiyatrosu eseri olan Ahmet Kutsi Tecer'in yazdığı 'Köşebaşı' isimli oyunu da sahnelemeye hazırlanıyor.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ta kültür ve sanat alanında etkinliklerin artırılmasını istediklerini belirterek, Belediye bünyesinde faaliyetini sürdüren Sanat Tiyatrosu Topluluğu'nun il merkeziyle birlikte ilçelerde düzenli olarak oyunlar sahneleyerek, tiyatro severlere yerleşik bir tiyatro imkanı sunmaya çalışacağını söyledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.