Sanat kenti Nilüfer’e 3 altın diploma

Sanat kenti Nilüfer’e 3 altın diploma
Bursa Nilüfer Çoksesli Korosu İspanya'nın Calella kentinde düzenlenen 'Canta Al Mar' Uluslararası Koro Festivali ve Yarışması'nda sergilediği performansıyla iki kategoride ödülle döndü.

Nilüfer Çoksesli Korosu, iki kategoride 'Altın Diploma' ödülü kazanırken, Koro Şefi Zeynep Göknur Yıldız da festivale katılan 62 koro şefi arasında 'En İyi Şef' ödülüne layık görüldü. Yurtiçinde ve yurt dışında çok sayıda başarıya imza atan Nilüfer Çoksesli Korosu, İspanya'nın Calella kentinde düzenlenen uluslararası festivalde kazandığı ödüllerle başarılarına yenilerini ekledi. 28 ülkeden 62 koronun katıldığı Canta Al Mar Uluslararası Koro Festivali'nin açılış seremonisinde 62 korodan sadece Nilüfer Çoksesli Koro sahne aldı.

Şef Zeynep Göknur Yıldız'ın yönettiği Çoksesli Koro açılışta 'Bir Dalda İki Elma' adlı eseri ve festivalin açılış parçası olan 'Amigos Para Siempre' adlı parçayı seslendirerek büyük alkış topladı. Düzenlenen yarışmada, Nilüfer Çoksesli Korosu Mix kategoride ve Folk kategoride iki ayrı Altın Diploma ödülünü aldı. Koro Şefi Zeynep Göknur Yıldız da festivale katılan 62 koro şefi arasından 'En İyi Şef' ödülüne layık görüldü.

Türkiye'ye üç ayrı ödülle dönen Nilüfer Çoksesli Korosu'nun başarısı, Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Nilüfer Çoksesli Korosu'nun Türkiye'yi, Bursa'yı ve Nilüfer'i uluslararası alanda en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, koristleri tek tek tebrik etti. Çoksesli koronun bir anlamda Atatürk'ün mirası olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Şimdi, Nilüfer Belediyesi Çok Sesli Korosu olarak, devler liginde, daha 100 yıllık bir geçmişe bile sahip olmayan çok sesli koro kültürümüzle, başarıdan başarıya koşuyoruz. Batı'nın kilise kaynaklı, köklü müzik deneyimi, Türkiye'nin bu genç ama bir o kadar da yetenekli müzik potasında adeta eriyor. Nilüfer Çok Sesli Korosu'nun karşısında, Batı saygıyla eğiliyor. Bizler de eğilmeliyiz. Bu alandaki literatürlere girdik, davetler alıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.