Samurayların kumaşı Denizli'den

Samurayların kumaşı Denizli'den
DENİZLİ'de tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Tan Tekstil A.Ş, ürettiği gömleklik kumaşları Marks&Spencer, Gap, Banana Republic, Next, Gant, River Island, H&M, Benetton, Hugo Boss gibi dünyaca ünlü firmalara satarken...

Japonya'ya da ihraç etmeye başladı.
Havlu ve bornozun ağırlıkta olduğu Denizli tekstil sektörü kumaş üretiminde de iddialı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde dokuma, boyama, iplik boyama, örme kumaş boyama ve örme tesisleri ile entegre bir tekstil fabrikası olan Tan Tekstil A.Ş., 9 Avrupa Birliği ülkesinden sonra Japonya'ya da kumaş ihracatı yapmaya başladı. Japonya'ya ilk parti gönderildi. Pamuğun kumaş olarak çıktığı entegre tesise sahip olduklarını belirten Tan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, 600 çalışanlarıyla yıllık cirolarının 35 milyon dolar olduğunu söyledi.

Tan, "Yılda 10 milyon metre gömleklik kumaş üretiyoruz. Elyafı uzun olduğundan Mısır pamuğunu tercih ediyoruz. Tesisimize giren pamuk, kumaş olarak çıkıyor. Kumaşlarımızı, Marks&Spencer, Gap, Banana Republic, Next, Gant, River Island, H&M, Benetton, Hugo Boss gibi dünyaca ünlü firmalara satıyoruz. Sektörümüzde sürekli yenilikçi olmaya ve araştırmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. İhracatımızı şimdiye kadar Avrupa Birliği ülkelerine yapıyorduk, Japonya'ya da ihracatımız başladı. Bundan sonra Japon samuraylar da Denizli kumaşı giyecek" dedi.

Ürettikleri kumaşın kalitesinin dünyaca tescillendiğini sözlerine ekleyen Tan, "Şu anda 5 milyon dolara yakın olan kumaş ihracatımızın kısa sürede daha da artmasını bekliyoruz. Japonya'nın mal talebi de bunu gösteriyor" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.