SAMULAŞ’IN İLGİLİ BABALARI SERTİFİKALARINI ALDI

SAMULAŞ’IN İLGİLİ BABALARI SERTİFİKALARINI ALDI
Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ personellerine yönelik “Baba Destek Programı”eğitimi tamamlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ personellerine yönelik “Baba Destek Programı”eğitimi tamamlandı.
Anne Çocuk Eğitim Vakfı-AÇEV tarafından SAMULAŞ’ta düzenlenen Baba Destek Programı eğitimine on altı kişi katıldı. Şubat ayında başlayan Baba Destek eğitimi her Çarşamba akşamı Samulaş eğitim salonunda yapılıyordu. On iki hafta süren Baba destek Eğitimi, AÇEV Gönüllü Eğitmeni Adem Ekim tarafından verildi. Baba Destek Programı sertifika etkinliğine Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ İdari Yetkilileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan Begüm Özel, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Saha Danışmanı Timur Toker ve İlk İş Babalık Platformu temsilcileri katıldı. Baba Destek Programını, anne ve babaların çocuklarını yetiştirme biçimleri, çocukların zekâsının fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimindeki etkilerini kapsıyor. Programın ana amacı ise babaların çocuklarının bakımında sorumluluk üstlenmeleri, çocukları ile demokratik bir ilişki kurarak, onların gelişimlerini etkin bir şekilde desteklemeleri için bilgilendirilmeleri amaçlanıyor.

ÇOCUKLAR BABALARI İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ
Eğitimi tamamlayan SAMULAŞ çalışanı babalar düzenlenen etkinlik ile Baba Destek Programı katılım sertifikalarını çocuklarının ellerinden aldılar. Ayrıca katılım belgelerini alan babalar için çocukları birlikte şarkı ve şiir okudular.

BİLGE, DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARI DAHA İYİ ANLADIK
SAMULAŞ’ ta vatman olarak görev yapan Yücel Bilge düzenlenen belge töreninde katılımcı tüm babalar adına konuşma yaptı. Bilge konuşmasında, “Baba Destek Programı eğitimlerimiz 12 hafta sürdü. Daha eğitimin ilk haftasında ne kadar güzel bir eğitim olduğu kanısına vardım. 4 yaşında bir kızım var ve baba olarak nasıl davranmam gerektiğinde tüm arkadaşlarım gibi bende zorluklar yaşıyorum. Baba Destek Programında edindiğim bilgiler sayesinde çocuğumla artık daha verimli ve eğlenceli zaman geçiriyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.