SAMULAŞ ÖĞRENCİLE STAJ İMKANI SUNMAYA DEVAM EDİYOR

SAMULAŞ ÖĞRENCİLE STAJ İMKANI SUNMAYA DEVAM EDİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Üniversite ve Lise öğrencilerine bu yılda staj imkanı sunmaya devam ediyor

Başta Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) olmak üzere Samsun ve çevre Üniversitelerden Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve teknik lise öğrencilerinden oluşan 36 öğrenci, bu yıl Samulaş A.Ş.’de staj imkânından faydalanıyor.

Stajları şuan devam eden 15 öğrencin yanı sıra yeni eğitim dönemine kadar toplam 36 öğrencinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’de stajı tamamlanmış olacak.

Stajyer öğrenciler; Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Bakım-Onarım Müdürlüğü, Operasyon Müdürlüğü Mali-İşler Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde stajlarını tamamlıyor. Birçoğunu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ve Teknik lise öğrencilerinin oluşturduğu stajyerler birçok konuda bilgi ve donanım sahibi olma şansı elde ediyor. Ayrıca bu yıl ilk defa Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’ Raylı Sistem Mühendisliği ve Raylı Sistem İşletmeciliği öğrencileri staj görmeye başladı. Makine mühendisliği ve elektrik mühendisliğinin yanı sıra üniversite ve liselerin, lojistik, insan kaynakları, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar, özel koruma ve güvenlik, yönetici sekreterliği gibi bölümlerde okuyan öğrenciler de stajlarına, SAMULAŞ’ta devam ediyor.

19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 2.Sınıf öğrenci Jibril Abdella Ismael stajer 36 öğrenci içerisinde yer alıyor. Yüksek öğretim hayatını tamamlamak üzere ülkemizde bulunan Etiyopya’lı öğrenci Jibril Abdella Ismael “2 yıldır eğitim hayatıma Samsun’ da devam ediyorum ve burada bulunmaktan çok mutluyum. Gerek Üniversitede birlikte olduğum arkadaşlarım gerekse Samsunlular tarafından sıcakkanlı ve samimi şekilde karşılandım. Tramvay ve Raylı Sistem ülkemiz Etiyopya’da geçen yıl yapıldı, henüz çok yeni. Burada öğrenci iken bu sistemle tanışmak ve bu sistemin içerisinde yer almak benim için büyük şans. Samulaş A.Ş. Bakım-Onarım Müdürlüğünde stajımı sürdürüyorum ve burada staj yapmama olanak sunan 19 Mayıs Üniversite’ne ve Samulaş A.Ş.’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Sürdürülmekte olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan “Karadeniz Bölgesinin tek Hafif Raylı Sistem İşletmesi olan Samulaş A.Ş.‘nin kent içi güvenli ve konforlu toplu taşım misyonunun yanı sıra ülkemizde sektöre yönelik nitelikli personel altyapısının oluşmasına katkı sağlamak ve sektörel yerli sanayinin oluşumunu desteklemek konusunda da gayret içinde olduklarını, çalışmaların buı ilke doğrultusunda devam ettirildiğini” söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.