Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

SAMSUN'UN YOLLARI

Son yazımda belirttiğim konulardan dolayı bir çok arayanlarım oldu. Yazılarımın devamından hem şehrimizin hem de görev başında bulunan takdir ettiğim kişilere zarar gelmemesi için devamını getirmedim. Aslında devamını getirmeme gerek kalmadı. İlgili birimler gereğini yaptı, yapmaya da devam ettiği gibi, sonunu da getireceklerine inancım tamdır.

Geçirdiğimiz yaz ayı içinde Samsun'da birçok gelişme oldu. 

Dün bir siyasi ortam da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in çalışmalarını görmeyen ve inkar eden bir grup ile tartıştım. Tartışma sonucunda haklılığımı kabul eden grup içindekilerin bir kısmının üzücü olan tarafı kişisel çıkarlarından dolayı Demir Başkanın çalışmalarını görmezden gelmeleriydi. 
Her ortamda ifade ediyorum, yine söylüyorum. 

Demir Başkan, kişisel çıkar amaçlı hiçbir şeyin yanında olmaz, onun çalışma ilkesi milli hizmet amaçlıdır. Bunu görmeyen kör, anlamayan sağır olmalıdır. 

Eleştiri yapanlar en fazla yol konusu üzerinde durdular. Bende size sadece son bir ay içinde Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmalarının bir kısmını ,ilçe ilçe, mahalle mahalle anlatacağım.

İlkadım Derebahçe Mahallesi Şehit Mustafa Zıvalı Bulvarında bir haftada alt yapı çalışmaları, 3 kavşak düzenlemesi, 4.1 km sıcak asfalt yol yapıldı. Kadamut Mahallesinde 2.2 km sıcak asfalt, yol genişletme ve 1.7 km sathı kaplama yapıldı. Gürgendağ Mahallesinde 4 km sathı kaplama yol yapıldı. Tepecik Mahallesine sıcak asfalt yapıldı.  

Atakum  Ayvalı Mahallesi yolunun 5.5 km genişletilerek sathı kaplaması yapıldı. Terme Fiskobirlik Caddesine baskı beton yapıldı, Taşpınar, İmanalisi ve Çanaklı Mahallelerin sathı kaplama ve yol genişletme yapıldı. Uzungazi ve Akçaykaracalı Mahallelerinde beton yol yapıldı. Sahil ve Tersane yolu 1.6 km sıcak asfalt yapıldı. Ünye Caddesine sıcak asfalt yapıldı. Salıpazarı Tacalan Mahallesinde 3.75 km beton yol yapıldı. Yavaşbey mahallesine ve Merkez Lise Caddesine  sıcak asfalt yapıldı. Muslubey Mahallesinde 8.5 km sathı kaplama yapıldı. Alanyaykın Mahallesine beton yol yapıldı. Karacalar Mahallesine 3 km beton yol yapıldı. Alaçam Köseköy Mahallesinde 3 km sathı kaplama yol yapıldı. Kızlan,Yukarıısırganlı ve Pelitbüküsekecek Mahalleleri grup yolunda 10 km yol çalışması yapıldı.

Ladik Büyükalan Mahallesinde 6 bin m2 yol ve sathı kaplama yapıldı. Kabacagöz Mahallesinde 2 bin m2  beton yol yapıldı. Tekkeköy Başköy ve Antyeri Mahalleleri arasında 4.5 km sathı kaplama yapıldı. Aşağıçinik Mahallesinde ve Selanik Caddesinde  4.8 km sıcak asfalt yapıldı. Asarağaç ve İstiklal Mahallelerine sıcak asfalt yapıldı. 3.45 km lik 23 Nisan bulvarı yapım çalışmaları devam ediyor. Büyüklü Mahallesi Fırıncıoğlu mevkisinde yol kazı, dolgu ve genişletme çalışmaları yapılıyor. Zafer Mahallesinde 2.45 km beton yol yapıldı. 

Vezirköprü Kırma ve Kapaklıçeşme Grup yolunda 5.9 km sathı kaplama yapıldı. Kıratbükü Mahallesine 6.9 km sathı kaplama yapıldı.  Yakakent Çamalan ve Karaaba Mahallelerine yol  çalışmaları yapıldı. Mutahlı Mahallesinde 3 km sathı kaplama yapıldı. Asarcık Kılavuzlu Mahallesi grup yolunda ve Akyazı Mahallesinde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Acısu-Değirmencioğlu grup yolunda beton yol yapıldı. Çarşamba Damlataş, Yenikaracalı,Karabahçe,Epçeli ve Yeşilova Mahalleleri  16.6 km grup yolu yapıldı.  Ayvacık Döngel,Kazancılı,Karşıdöngel, Dögelyatak Mahalleleri grup yolundav 9 km sathı kaplama çalışması devam ediyor. Canik Ambarpınar Mahallesinde 2.4 km yol çalışması yapıldı. Gödekli Mahallesinde 1.2 km yol çalışması yapıldı.

Bu yazdıklarım sadece son bir ayda yapılan yol çalışmaların bir kısmı, bu kadar çalışmayı görmezden gelenlere diyecek bir şey bulamıyorum. Takdir sizin. Geçen yıl sadece 500 km yol yapıldı, bu yıl ise hedef 1.100 km iken 1.500 km yi bulacaktır.
17 ilçede 300 ün üzerinde makine ile ekipler aralıksız olarak çalışıyor.

İşte Büyükşehir Belediyesinin sadece son bir aylık  yol yapımı ve çalışması, gerisi size kalmış...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR