Samsun'un utanç tablosu

Samsun'un utanç tablosu
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bu yıl kadına yönelik şiddet konusunda 2 bin 298 soruşturma açıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınırları aşan küresel düzeyde ortak sorun olduğu belirtildi. Şiddetin fiziksel, duygusal, ekonomik ve sosyal etkilerinin sadece kadınlar üzerinde değil, çocuklar, aileler ve toplumda da kendini gösterdiğine dikkati çekilen açıklamada, Samsun'da kadına yönelik şiddet konusunda 2017 yılında 2 bin 298 soruşturma evrakı açıldığı kaydedildi.

BİN 975 TEDBİR KARARI
Açıklamada, şöyle denildi: "Samsun'da kadına yönelik şiddet konusundaki soruşturma evrakının 967'si yargılanması için mahkemeye gönderilmiş, 835'ine kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. 63 evrak yetkisizlik ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiş, diğerlerine ilişkin soruşturma devam etmektedir. Ayrıca Samsun aile mahkemelerinden bin 975 tedbir kararı aldırılmıştır.

2 KADIN HAYATINI KAYBETTİ
Uygulanan şiddet nedeniyle 2 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine bin 111'i kadın ve refakatındaki 157 çocuk ile 52 erkek başvurmuş, konukevlerine yerleştirilmiştir. 66 şiddet mağdurunun adres ve kimlik bilgilerinin ise gizlenmesine karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum