Samsun'un potansiyelini iyi değerlendirmeliyiz

Samsun'un potansiyelini iyi değerlendirmeliyiz
Ankara'da ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un avantajlarının çok fazla olduğuna işaret ederek, şehrin potansiyelinin dünya şehirleriyle yarışacak düzeyde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkent Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ile Ankara Samsunlu İşadamları Derneği (ASİYAD) Başkanı Osman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Başkan Genç ayrıca, Adalet Bakanı Yardımcısı ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu'nun da misafiri oldu. İlk ziyaretinde Federasyon Başkanı Apaydın ile görüşen Başkan Genç, Samsun'un avantajlarından bahsederek, şehrin potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

ŞEHİR EKONOMİSİ ÖNEMLİ

Güçlü bir şehir için kent ekonomisinin önemine vurgu yapan Başkan Genç, "Bir şehrin ekonomisini geliştirmedikçe, ihracatını ve fert başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla’sını arttırmadıkça o şehri geliştirip, büyütemezsiniz. Canik Belediyesi olarak kentsel dönüşümden öncü olduğumuz özel sektör yatırımlarına, eğitimden kültüre, ticarete kadar her alanda yaptığımız yatırımlarla Samsun ekonomisini geliştirmeyi ve şehir yaşayanlarının milli gelirini artırmayı hedefliyoruz. Şehrimizi bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Sivil toplum kuruluşlarımız ne kadar gelişirse, şehrin gelişimine ne kadar katkı sunabilirse şehrimiz de o oranda gelişir" dedi.

 

SAMSUN'UN AVANTAJLARI ÇOK

Samsun'un önemli potansiyel ve avantajlarının bulunduğuna da vurgu yapan Genç, "Şehrimiz Allah vergisi inanılmaz bir coğrafyada bulunuyor. Karadeniz ülkelerinin Anadolu'ya, Anadolu'nun ise Karadeniz ülkelerine açılan kapısı olan bir şehre sahibiz. İki tarafımız Türkiye'nin en önemli ovalarıyla çevrili. Dört ulaşım ağına da sahibiz. Müthiş bir insan gücü potansiyeli var. İlçelerimizin her biri tarım ve turizm gibi ayrı ayrı potansiyellere sahip. Tüm bu avantajlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek değerlendirebiliriz" dedi.

 

SAMSUN ULAŞIM KÖPRÜSÜ OLABİLİR

Samsun'un eskiden tarihi ticari yolların üzerinde bulunduğuna ve uluslararası bir ticaret kenti olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Ancak ticaret artık develerle yapılmıyor. Çağa ayak uydurmamız ve şehrimizi çağın gerekli ulaşım ağlarıyla beslememiz gerekiyor. Samsun, Anadolu'dan gelen üretim mallarını Karadeniz'in karşı kıyısına ulaştıran bir köprü neden olmasın? Bunu şehir olarak daha önce yapıyorduk. Karadeniz'in karşı kıyısında bulunan ülkelerin iklim şartları gözönünde bulundurulduğunda Çarşamba ve Bafra ovalarımızın bunlara yönelik dizayn edilmesi, gerekli modern tarım şartlarına ulaştırılması gerekmektedir" diye konuştu.

 

SAMSUN DEMİR İPEK YOLU'NA BAĞLANMALI

Samsun'un ulaşım imkanlarının daha da artırılması gerektiğini belirten Başkan Genç, "Samsun'da üretilen ürünleri en hızlı, en kolay ve en ucuz şekilde dünya pazarlarına sunmamız için şehir olarak daha güçlü ulaşım ağına ihtiyacımız var. Hükümetimiz Samsun-Ankara demiryolunu yeniliyor. Bu şehrimiz için güzel bir gelişme. Bunun ötesinde şehir vizyonunu daha ileri taşıyarak Samsun-Batum demir yolunu gündeme getirmeliyiz. Hatta Demir İpek Yolu'na Kars veya Tiflis üzerinden bağlanak şehri bu yola entegre etmeliyiz. Bunları orta ve uzun vadede sağladığımızda Samsun'un önünde kimse duramaz ve şehrimiz yeniden eskisi gibi ticaret şehri olur" şeklinde konuştu.

 

ASİYAD YÖNETİMİYLE BULUŞTU

Başkan Genç, ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle de biraraya geldi. Dernek binasında buluştuğu ASİYAD yönetimiyle sohbet eden Başkan Genç, Samsun dışında yaşayan işadamlarının şehir için önemli bir potansiyel olduğuna vurgu yaptı. Samsun'un, şehir dışında da önemli bir insan gücüne sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, Samsun'un gurbetteki potansiyelini de iyi kullanması gerektiğini söyledi. Başkan Osman Genç ayrıca, Ankara'da Adalet Bakanı Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu'nu da ziyaret etti. Başkan Genç, Seferinoğlu'na Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kursiyer kadınlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.