Samsun’un o hastanesinde annelere "otel konforunda" hizmet

Samsun’un o hastanesinde annelere "otel konforunda" hizmet
Bafra Devlet Hastanesinde başlatılan proje ile yeni doğum yapan annelere otel konforunda hizmet verilecek.

Bafra Devlet Hastanesinde, doğum yapan anneler ile doğumdan önceki süreçte kırsaldan ve çevre yerleşimlerden gelen anne adaylarının konaklaması için 2015 yılında 5 yataklı olarak kururulan ve yapılan düzenlemeyle 10 yatak kapasitesi ile daha konforlu hale getirilen "anne oteli", törende hizmete açıldı.  

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sağlık sektöründe dünya çapında hizmetler yaptığını belirterek, gelinen noktanın Türkiye için büyük başarı olduğunu söyledi. 

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç da Bafra Devlet Hastanesinin Samsun'un ilk "anne dostu hastanesi" özelliğini taşıdığına dikkati çekerek, "Anne otelimiz bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Doğum süreci sonrasında annelerin bebeklerini burada beklerken ya da doğumdan önceki süreçte köylerden, çevre ilçelerden gelerek burada kalabilecekleri bir ortam oluşturduk." dedi.

Oruç, projenin 2015 yılında 5 yataklı olarak yapılacağını ancak bunu 10 yataklı ve daha nitelikli hale dönüştürdüklerini anlatarak, emekleri için hastane başhekimi başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Ahmet İsmailoğlu'nun da katılımıyla "anne otelinin" açılışı gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.