SAMSUN'UN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

SAMSUN'UN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI
2018-2023 Samsun İli Kalkınma ve Sektörel Eylem Planı Toplantısı, Valilik toplantı salonunda Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi

   

2018-2023 Samsun İli Kalkınma ve Sektörel Eylem Planı Toplantısı, Valilik toplantı salonunda Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi.

KALKINMA VE SEKTÖREL EYLEM PLANI TOPLANTISI   
        Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Samsun ili 2018-2023 Kalkınma ve Sektörel Eylem Planları hazırlık çalışmaları usul ve esaslarını ele almak ve koordinasyon sağlamak üzere toplandıklarını belirterek ‘Bu çalışma kapsamında 10 adet sektörel konu başlığı taslak olarak belirledik. Bu stratejiler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından görevlendirilen öğretim görevlileri/akademik personel moderatörlüğünde sektörlerin ilgili kurumlarından ve tüm paydaşlarından da destek alınarak hazırlanacaktır. Ayrıca her sektör çalışma grubu başında o sektörle ilgili bir koordinatör kurum belirlenmesi öngörülmüştür.
 
        Bu bağlamda, Onuncu Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Program, Bakanlık Strateji Planları ile Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesinin (TR83 Bölge Planı) çizdiği doğrultuda, Samsun ilinin ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alınarak incelenecek; kamu kurumları, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla ve katılımcı bir yaklaşımla anılan sektörel eylem planları kaleme alınacaktır" dedi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE SON ŞEKLİ VERİLECEK 
        Vali Kaymak, sözlerine şöyle devam etti; "Ayrıca bugün, bu çalışmayı daha sağlıklı ve koordinasyon içerisinde yürütmek üzere hazırlanmış olan işbirliği protokolü Valiliğimiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında ele alınarak nihai şekli verilecektir. 
 
        Önümüzdeki dört-beş ay içerisinde tamamlanması düşünülen 2018-2023 Samsun İli Sektörel Eylem Planlarının ilimizin kalkınmasına ve rekabet kabiliyetimizin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.
 
        Bu önemli çalışmaya emek verecek tüm çalışanlara, başta Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara şimdiden çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” .
 
 SEKTÖREL EYLEM PLANI SUNUMU
        Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Sektörel Eylem Planı çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 
 
        Toplantıya ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.