SAMSUNSPOR’UN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNDÜM

SAMSUNSPOR’UN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNDÜM
Samsunspor Kulübü eski başkanı Erkurt Tutu, “burada görev yaptığım süre boyunca daima Samsunspor'un menfaatleri doğrultusunda çalıştım.” dedi.

Kırmızı-beyazlı Kulübün eski başkanı Erkurt Tutu, Samsunspor’da görev yaptığı süre boyunca her zaman Kulübün menfaatlerini düşünerek çalıştığını söyledi. Eski Samsunspor Kulüp başkanı Tutu, Pazar günü Yeni 19 Mayıs Stadyumunda oynanan İstanbulspor karşılaşmasının bitiminde taraftarların eleştirisi sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİM

Tutu, “Kayyum heyetinin açıkladığı alacaklılar listesinde 1 milyon 700 bin TL'lik alacağım görünüyor. Bu tutarı Ömer Çoruh ile birlikte ayrı ayrı dönemlerde Kulübe verdik. Ben her zaman Samsunspor’a destek olmaya devam edeceğim. Çünkü ben gerçek Samsunsporluyum. Biz Samsunspor’dan alacaklarımızla ilgili ne bir senet aldık, ne şikayette bulunduk, ne de alacağımızı dövize çevirdik.” dedi.

BUNU KİMSE BİLMEZ

Samsunspor’daki başkanlığını bıraktıktan sonra Kulübe yine maddi destek sağladığının altını çizen Erkurt Tutu, “Son yaşadığımız olay olmasaydı açıklamayacaktım fakat, kimse bilmez başkanlığı bıraktıktan sonra ayrı olarak Kulübe 450 Bin TL verdiğimi. Bu paranın 190 bin TL’sini çeşitli tarihlerde aldım. Geri kalanı halen duruyor. Kimse bizim Samsunsporluluğumuzu sorgulamasın. Ben burada görev yaptığım süre boyunca daima Samsunspor'un menfaatleri doğrultusunda çalıştım.” şeklinde konuştu.

PARAMIN PEŞİNDEN KOŞMUYORUM

Kulüpten alacağı 1 Milyon 700 bin TL tutarındaki parayı Süper Lig’e çıktıktan sonra alabileceğini ifade eden Tutu, “Samsunspor, Süper Lig’e çıkmadıkça bizim o paraları almamız mümkün değil. Samsunspor’un eski başkan Kazım Yımaz’a, futbolculara ve federasyona yaklaşık 25 Milyon TL borcu var. bu borçlar sırasıyla ödeniyor. Bende en sonlardayım. Samsunspor Süper Lig’e çıkarsa ancak öyle bu parayı alabilirim. Ama çıkacaktır inşallah. Başka türlü bu tutarın ödenmesi mümkün değil. Ben zaten paramın peşinden koşmuyorum.” diye konuştu.

60 MİLYON TL BORÇ İLE GÖREVE GELDİM

Tutu, “Ben bu şehirdeki herkes gibi iyi bir Samsunsporluyum. Benim de hatalarım oldu. Bu Kulübü Süper Lig'e çıkarmış bir başkan olarak, yeniden böyle göreve gelmek kendi adıma büyük bir hata oldu. Dostlarım, sevdiklerim ve ailem bana ‘sen bypass geçirdin. Stresten uzak durmalısın’ dediler. Ben o günün şartlarında eski Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığım görüşmeler sonrasında tekrar bu Kulübe geri döndüm. 2011 yılında Samsunspor’u bıraktığımda 16 milyon TL’si devlete, 7 milyon TL’sini de şahıslara olmak üzere 23 milyon TL borcu vardı. İkinci defa göreve geldiğimde ise yaklaşık 60 milyon TL’nin üzerinde bir borç görünüyordu. Bunun 14 milyon TL’si devlete, geri kalanın tamamı şahıslara ve futbolcularaydı. Çok kötü durumda bir kulübü alıp başa geçmenin benim için büyük bir hata olduğunu fark ettim.”

3 YILDA 66 MİLYON TL HARCANDI

Tutu, kendi dönemimdeki Kulüp harcamalarına değinerek, “Geçen sene olduğu gibi bu yıl da taraftar bana tepki gösterdi. Ben başta olmak üzere Samsunspor’un 25 kuruşunu kendi derdi, kendi menfaatleri için kullanan birisi varsa Allah onun çoluğundan çocuğundan fitil fitil getirsin. Ama haksız yere bunları söyleyenler de bunların hesabını verecek. Allah onların hakkından gelsin. Benim dönemimde Kulübe 3 yılda giren 66 milyon TL'nin 23 milyon TL'sini Süper Lig borçlarına ödedik. 9 milyon TL'sini Kazım Yılmaz'a, 6.5 milyon TL oyunculara prim, 5 milyon TL SGK ve vergi borcu, 3.5 milyon TL personele maaş ve 1 milyon TL’da altyapılara para ödedik. 3 sezonda futbol takımı için ise 18 milyon TL harama yaptık. Gelen tüm paraların nereye gittiği belli. Görev yaptığımız dönem boyunca kur farkı, faiz ve avukatlara da her yıl dünya kadar para ödedik. tüm bu harcamalar bankalar üzerinden yapıldı. Böyle bir ortamda şaibeli iş nasıl yapmış olabiliriz? Tüm gelir ve giderimiz ortada.” ifadelerini kullandı.

 

HER YIL ORTALAMA 10 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK

Samsunspor’un yabancı oyunculara 1 milyon Euro civarında borcu olduğu söyleniyor. Göreve geldiğimizde Uğur Boral’ın borcu 714 bin TL gözüküyordu. Biz Uğur Boral’a 1 milyon 278 bin TL ödedik. Selim Tebel’in borcu 672 bin TL gözüküyordu, 1 milyon 467 bin TL ödedik. Bahia’nın borcu 539 bin TL gözüküyordu, 4 milyon 478 bin TL ödedik. Bunun gibi birçok hesap var.  bunlardan dolayı Samsunspor çok fazla borç ödüyor. Biz her sene ortalama 10 milyon TL’ye yakın borç ödüyoruz. Ödediğimiz borçların neredeyse hepsi icralık ve temlikli. Samsunspor’un her sene 50 milyon olan borcundan 10 milyon indiriyorsun, 1 sene sürmeden avukatlık parası, faizi, kur farkı ödediğin parayı sıfıra düşürüyor. Samsunspor her sene en az 5 milyon TL faiz ve kur farkı ödüyor. Sonra bu ‘borç nereden geliyor’? diye soruyorlar.

 

VALİMİZ, SAMSUNSPOR İÇİN DOSTUNDAN BORÇ PARA ALDI

Vali Osman Kaymak’ın, Samsunspor’a ciddi yardımlarda bulunduğunu söyleyen Tutu, “Samsun’da gerek siyasetçilerimiz gerekse Valilerimiz kentimizin takımı Samsunspor’a ciddi destekte bulundular. Özellikle bugünkü Valimiz çok çok daha fazla. Valimiz Osman Kaymak, bir dostundan Samsunspor için borç para aldı. O önemde acil ihtiyacımız olan parayı arkadaşından isteyen Valimiz Osman Bey, Samsunspor’a ciddi katkı sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Nurullah KIZILDAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.