"SAMSUNSPOR'UN GELECEĞİ PARLAK"

"SAMSUNSPOR'UN GELECEĞİ PARLAK"
Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, "Devre arası kampına beş genç oyuncumuzu götürüyoruz. Onlardan beklentimiz çok yüksek. Çok çalışıyoruz, birkaç yıl içerisinde Samsunspor as kadrosunda genç arkadaşlarımız görev alacak" dedi.

Takımın devre arası kampında iyi bir şekilde hazırlanacağını belirten Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, gazetemiz Spor Müdürü Soner Süren'e kulüpte azami derece önem verilen altyapı çalışmalarını ve genç oyuncuların durumunu anlattı.

manset-2-009.JPG

Devre arası kampına geçtiğimiz günlerde profesyonel olan Necmican Cebeci'nin yanında, U19 takımından Akın, Özcan, Ceyhun ve U17 takımından Polat'ı götürdüklerini belirten Uyar, "Altyapıdan hemen ürün almak, o çocukları bir yılda çıkartmak kolay iş değil. Özellikle U13, U14, U16 yaş takımlarında çok yetenekli çocuklar var. Onlar üzerine adeta özenle titriyoruz. Oradan beklentimiz çok büyük. Bu demek değil ki U17 ve U19 takımlarında başka kimse yok. Aksine orada da oldukça yetenekli arkadaşlarımız var ancak kısa sürede onları geliştirip A Takım düzeyine çıkartmak kolay değil. İnşallah birkaç yıl içerisinde Samsunspor'un kadrosunda 5-6 tane altyapıdan yetişmiş oyuncumuz yer alacak. Çok çalışıyoruz, Allah bize o günleri gösterecek" diye konuştu.

manset-1-027.jpg

"OYUNCU HAVUZUMUZ ÇOK GENİŞ"
KRC Genk takımı ile yapılan iş birliğinin gayet güzel şekilde devam ettiğini de ifade eden Teknik Menajer Uyar, "KRC Genk takımı ile olan iş birliği son derece güzel şekilde devam ediyor. Her ay geliyorlar ve bir hafta ortak eğitim yapıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Her gelişlerinde farklı kategorilerden hocalar geliyor. Bizim de yaklaşık 20 tane altyapı antrenörümüz var. Onları da geliştiriyoruz. Ancak Avrupa şartları ile bizim şartlarımız birbirine benzemiyor. Fiziki şartlarımızı iyileştirdikten sonra daha iyi verim almaya başlayacağız. Şu anda çalıştığımız altyapı sahaları yeterli değil. Mesela Haluk Ulusoy sahasında kötü bir zemin ve yetersiz ışıklandırma ile çocuklarımız okuldan çıkıp geliyorlar, kendilerini geliştirmeye gayret ediyorlar. Bu şartları iyileştirdiğimizde biraz daha işimiz kolaylaşacak. Ancak Samsun'da yetenekli oyuncu problemi yok. Gerçekten oyuncu havuzumuz çok geniş. İyi taradığımızda geleceğe dönük oyuncu sorunu yaşamayacağız. Dışarıdan da elbette oyuncu transfer edeceğiz, en yeteneklileri Samsunspor bünyesinde toplayacağız. Ancak çok değil 3-4 sene içerisinde Türkiye'de en iyi akademilerden birisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:| DENGE ÖZEL |

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum