SAMSUNSPOR'DA TAM KADRO FARKI

SAMSUNSPOR'DA TAM KADRO FARKI


Samsunspor PTT 1.Lig'in 10'ncu haftasını en karlı kapatan takımların başında geliyor. Önemli bir deplasmanda kuvvetli rakibi Vartaş Elazığspor'a konuk olan Kırmızı Şimşekler, geçen 2 haftada sadece 1 puan almanın acısını Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek çıkarmış oldu. Bu maç Samsunspor için bir kader maçıydı. Kaybettiği takdirde ligin ortalarına doğru düşecek olan Kırmızı Şimşekler, kazanarak zirveyi lider olarak tamamladılar. Bu galibiyette Teknik Direktör Ümit Özat'ın sahaya sürdüğü, cesur kadronunda payı var. Müsabakanın ilk yarısında Samsunspor ortaya koyduğu kontra atak futbolu ile Mustafa Sevgi ve Kone ile devreyi galip kapatmasını bildi. İkinci yarıya gelince, savunmasında tedbirli ortsahasında ileriye top atabilen becerikli oyuncuları sayesinde akın akın gelen Elazığspor ataklarına dur dediler. 

Kalede Bekir, ilk yarıda iyi toplar çıkardıysada, ikinci yarıda performansı düşüktü. Bir kaleci hava topunda futbolcudan daha yukarda olması gerekir. Kaleciler  bu yüzden ellerini kullanır. Kalemizde gördüğümüz golde Bekir'in yükselmesi topu yumruklaması veya alması gerekiyordu. Genç  yetenek, Bekir'in müsabakaları seyrederk hataları not alıp, ona göre Fevri çalışması gerekiyor. Gençsen ve yetenekliysen daha fazla antrenman yapmalısın, refleksler tecrübe kazandırır. Aslında sadece Bekir değil, diğer futbolcularımızda fevri çalışmalar yapması gerekiyor. Bu sayede bireysel hataları aza indirmeyi başaracağız.


Yüce Samsunspor taraftarı takımını Elazığ'da da yanlız bırakmadı. Elinden geldiği kadarda destek verdiler. Alınan galibiyette onların da payı var. Liderliğin futbolculara yazmak kadar, taraftara yakıştırmak gerekiyor. Zaten bu ligin şampiyonu Samsunspor taraftarlarıdır. Bu maçta bir konun altını çizmek istiyorum. Bu maçta ileri uçta oynayan Kone'nin farkı ortaya çıktı. Oynamadığı 3 maçta, forvette golcü olmadığı için istediğimizi alamadık. Samsunspor olarak müsabakada kontra atak oynadık. Kontra atakta ise en önemli silahımız Ofoedu sakatlandı. Bu biraz planlar değiştirdi ve sonucu değiştirmedi. Geçen yazmış olduğum köşe yazımda Samsunspor'un Elazığdan galip geleceğini belirtmiştim. Bu hafta 18.30'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda buluşmak üzere.


HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR