SAMSUNSPOR’A YENİ KAN

TFF 1. liginin 8. haftasında Samsunspor deplasmanda Karadeniz derbisinde şampiyonluk kovalayan Rizespor’a konuk olacak. Aylardır kötü bir süreç geçiren kırmızı şimşekler, teknik direktör Alpay Özalan’ın takımdan ayrılışı ile yerine alt yapı genel koordinatörü Besim Durmuş getirildi. Durmuş’la Samsunspor Ankara’da Balıkesirspor’u mağlup ederek uzun bir aradan sonra ilk defa 3 puan ile tanışmanın keyfini yaşadı. Deneyimli teknik direktör Besim Durmuş, takımı Rizespor maçına hazırlamaya devam ederken, Samsunspor başkanı Erkut Tutu, Ankara’da teknik direktör Engin İpekoğlu ile anlaşma sağladılar. Bana göre  dere geçilirken at değiştirmek doğru mudur bunu ilerleyen haftalarda takımın alacağı sonuçlarla göreceğiz. 

Samsunspor’la anlaşan Engin İpekoğlu Samsun’a gelip yönetimle masaya oturarak ve 1+1 yıllığına anlaşma sağladı ve tam yetki ile takımın başına geçti. İlk antrenmanında futbolcularla tanışarak Rizespor hazırlıklarına başladı. 

Samsunsporun aylardır süren kötü gidişinden sonra yapılan bu anlaşma ile yönetim rahat bir nefes aldı ve bundan sonraki haftalarda oynanacak maçları takibe alarak Samsunspor’un başarılı olabilmesi için çalışmalarını sürdürecekler.

Samsunspor taraftarları bu gelişen olaylar karşısında takımını takip etmeye devam ederken, bu hafta sonu deplasmanda Rizesporla oynanacak müsabakayı takip edebilmek adına binlerce taraftarın Rize’ye gitmesi bekleniyor. Rize’den alınacak başarılı bir sonucun, Samsunspor’u zirveye bir adım daha  yaklaştıracak olması nedeniyle bu maçın önemini bir kat daha arttırıyor. 

Sizler adına geçen hafta Eskişehir’de Türkiye-İzlanda maçını izlemek ve o heyecanı yerinde yaşadım. Eskişehir taraftarlarının takımımızı 3-0 mağlup olmasına rağmen çılgınca desteklemeleri takdir edilecek bir durumdu. Bu maçta kaybeden millilerimiz böylece dünya kupasına veda etmiş oldular. Yabancı futbolcu sayısının takımlarımızda fazla olması nedeniyle yerli futbolcuların yetişmediği bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısının biraz daha düşürülerek alt yapıdan yetişen veya yerli oyuncularımızın takımlarımızda daha fazla oynayabilmesinin yolu açılmalıdır. Böylelikle başarı zaten kendiliğinden gelecektir Aynı zamanda Türk milli takımını Türk teknik direktörün yönetmesi gerektiğine inanıyorum. Yılmaz Vural gibi bir teknik direktörün Tv’de o maçı yorumlaması yerine bence takımın başında olması gerekirdi. İnşallah milli takımımız adına planlamanın  bundan sonrası için daha düzgün yapılmasını tüm Türk milleti adına temenni ediyorum.HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR