SAMSUNSPOR ZORU SEVER

Yaklaşık 5 yıldır Denge Spor servisinde spor yazarlığı yapmaktayım. Geçen yazılarımda Samsunspor’un büyük camia olduğunu, kolay teslim olmayacağını bir marka olduğunu yazmıştım. Yaklaşık 50 yıldır kurulduğu 1965 yılından bugüne kadar Samsunspor’u en yakın takip eden spor yazarı olarak Samsunspor’la ilgili vermiş olduğum haberlerde yanılma payım çok az. Bu takımla ilgili neler kaleme aldıysam, neler söylediysem hepsi çıkmıştır…

Geçen 10 gün evvel Samsunspor’un Kızılcıhamam’da kampını ziyaret etmiştim. Takımın iyi yolda olduğunu sizlere aktarmıştım. Geçmiş yıllarda Samsunspor’da başkanlık yapmış kişilerin yabancı futbolculara olan borçlarından dolayı son günlerde kritik süreç yaşadı. Puan silineceği söylendi. Eksi puanla başlayacağı anlatıldı. Bunlar doğruydu. Bu borçların halledilmesi gerekiyordu. Halledilmemesi halinde üste bahsettiğim olumsuzluklar takımın başına bela olacaktı. Ama Samsunspor’un imdadına yetişen Samsun Milletvekili öz öz Samsun’un çocuğu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bütün bu olumsuzluklara damgasını vurarak Samsunspor’a sağladığı kaynak ile Samsunspor büyük bir oh çekmiş oldu. Yani kısacası eski futbolculara olan paralar ödendi, Samsunsporla ilgili tehlike ortadan kalkmış oldu.

Daha evvelki yazılarımda Samsunspor’un büyük bir camia olduğunu her zorlukların altından kalkacağını defalarca haykırmıştım ve öylede oldu. Türk futboluna büyük futbolcular yetiştiren efsane Kırmızı Şimşekler, Samsunspor ufak bir fırtınada gemisi batacak bir takım değil. Ben bunları Samsunspor’u takip eden spor yazarı olarak tecrübem ışığında sizlere aktarmaya çalıştım. Haklıda çıktım. Bana hep dediniz ki Cansu abi Samsunspor için hep iyimser düşünüyorsun, hep Samsunspor’u övücü kelimeler kullanıyorsun. 50 yıldır kucağımda beslediğim benim sevdamdır Samsunspor. Onun için hiç kötü düşüncelerim olmadı. Olmayacakta.

Sizlere buraya kadar duygusal bir açıdan Samsunspor’u anlatmaya çalıştım. Samsunspor, Kızılcıhamam kampını tamamlayıp döndü. Samsun’a döner dönmez futbolculara verilen 2 günlük izin sona ererek, Pazartesi akşam itibari ile akşam saat 20.00’da deneyimli teknik direktör Engin Korukır nezaretinde Nuri Asan tesislerinde top başı yaparak çalışmalar başladı. Futbolculara ve kulüp çalışanlara yönetim tarafından hesaplarına bir miktar paralar yatırılarak şimdilik olumsuzluklara dur dediler. Bundan sonra kalan zaman içerisinde bugün deplasman da Çaykur Rize Spor ile bir hazırlık müsabakası oynayacak Kırmızı Şimşekler. Daha sonra programı belli olamayan Bursaspor’la bir hazırlık maçı daha yaparak sezona bomba gibi girmeyi hedefliyorlar.

Ben bu takıma kefilim ve güveniyorum. Siz ne söylerseniz söyleyin bu takım inancıyla, alt yağıdan gelen gençleriyle, abi pozisyonunda ki futbolcuları ile PTT 1.Lig’de çok takımın başını yiyebilecek güce sahip. Maçların başlamasına çok az bir zaman kaldı. Bu dilim içerisinde daha güçlü, daha kuvvetli bir Samsunspor izleteceğimizin müjdesini sizlere verebilirim.

Ancak Ekigho’nun takımdan ayrılması iler uçta Samsunspor’u yeni sezonda zor durumda bırakabilir… Ancak gençlerimize olan güvenimiz her zaman olduğu gibi tam.. İnşallah Samsun’un öz çocukları ile yeni sezon’da sezona iyi bir başlangıç yapacağız ve dosta düşmana Samsunspor’un gücünü göstereceğiz….

HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR