SAMSUNSPOR VE VEZİR HAZRETLERİ

Yaklaşık bir haftadan beri bir yakınımın cenazesi nedeniyle geldiğim oftan nihayet dün dönme fırsatı bulabildim, köyde bulunan evimiz boş olduğundan her gittiğimde üç, beş gün çalışmadan istenilen noktaya gelmiyor. Ya evin suyu bozuluyor, ya elektriği bozuluyor veya başka bir arıza nedeniyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz, aksi halde evde kalmak mümkün olsa da yaşam kaliteniz düşük oluyor. Köylerde usta bulmak zor olduğundan birçok işi kendi elinizle yapmak zorunda kalıyorsunuz, hamdolsun elimiz bu işlere yatkın olduğundan ustaya ihtiyaç kalmadan bir haftalık bir çalışma sonucunda işlerimizi hallettik. Teknolojinin geldiği nokta artık mekan tanımadığından nerede olursanız olun her tarafta olup biteni biliyorsunuz, ofisinizde oturmadan da işinizi bulunduğunuz yerden takip etme imkanınız oluyor. Son bir haftalık gelişmeleri incelediğimizde ön plana çıkan konuların başında Samsunspor konusu geliyor, ardından Vezir Hazretlerinin görevden alınma korkusundan kurtulduktan sonra karşı atağa geçip çalışmalarına hız vermesi dikkat çekiyor, siyasette de AK Parti Gençlik kollarında yapılan kongrenin ardından toplumun beklentileri gündemde.

 

    Becerebilirsek bugün bu üç konuya değinmek istiyorum, ilk konumuz Samsunspor konusu, bu konu Samsunda yaşayan her vatandaşın kanayan yarası, gelinen nokta çok sıkıntılı bir nokta, şayet son iki maçta puan almazsak küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumdayız. Vali bey bu işe iyi niyetli olarak girişmişti ama sporla ilgili tecrübesi olmadığından bu konuda yaşayacağı sıkıntıları bilmediğinden balıklama Samsunspor konusuna girdi. Bu iş öyle zıt bir iştir ki anlatamam, size baba diyenler takım sıkıntıya girdiğin an öyle aleyhte tezahüratlar yaparlar ki stadyuma giremezsiniz. Bu konuda Vali beyi birçok arkadaşın uyardığını, bu işe girmemesi konusunda telkinlerde bulunduklarını çok iyi biliyorum. Ancak Vali bey tecrübe bakımından çok yetersiz olduğundan zannetti ki bu işi halledecek ve şehir onu göklere çıkaracak. Ben şahsen Çağatay Kılıç’ı günahım kadar sevmem ama adamcağız Bakanlığı döneminde bu kulübe öyle destek verdi ki anlatamam, hatta bu konuda başka kulüp Başkanları çıkıp bas, bas bağırıp neden tüm yardımlar Samsunspor’a yapıldı diye veryansın ettiklerini basından hepimiz okuduk.

 

   Önceki gün basından öğrendik ki Samsuspor taraftarları Çağatay Kılıç’ın önünü kesip protesto etmişler. Çağatay Kılıç gibi bu kulübe sahip çıkan bir siyasetçinin önünü kesip protesto eden taraftar acaba bu kulüp küme düştüğünde Valiye ne yapacak düşünmek bile istemiyorum. Vali bey insan olarak iyi bir insan ancak gerek bürokratik tecrübesi, gerekse siyasi ve sosyal tecrübesi birçok konuda bu şehirde Valilik yapması için yeterli olmadığını ortaya çıkarmış durumda, malesef durum bu. Siyasetçilerin yapacağı pek çok açıklamayı çıkıp kendisi yaptığı için Bakan Demircan’ın Havzaya çağırıp Makam aracının içerisinde uyardığını daha önce yazmıştım. Hatta Milletvekillerinin bu konulardan ötürü aşırı rahatsız olduklarını ve  bir kısmının Valiye tavırlı olduklarını da biliyorum ama belli etmemeye çalışıyorlar. Samsunspor bu şehrin markası eyvallah, kümede kalmalı ona da eyvallah ancak bu iş Valinin işi değil, kulübü bu güne kadar yönetip bu hale getirenlerin işi olduğu kanaatindeyim. İnşallah kümede kalırız da kimse sıkıntı çekmez yoksa inanın sıkıntı büyük. Bu konuyu burada kesmek zorundayım çünkü diğer konulara yer kalmayacak.

  

   Gelelim ikinci konumuza normalde Vezir Hazretlerinin işi bundan beş, altı ay önce bitmişti, ancak o bu işleri yönetmeyi çok iyi bildiğinden ilk iş olarak soluğu BMC’nin sahibi Ethem Sancak’ın yanında aldı. Halk otobüslerinin rahatlıkla yaptığı şehir içi taşımacılığa büyük bir yük getirerek seksen civarında BMC otobüs alarak 22 Milyon lira civarında bir parayı Ethem Sancak’a ödeyerek koltukta kalmayı başardı. Ardından Havuz medyası olarak bilinen ulusal bir gazeteye bir milyon liranın üzerinde bir ödeme yaparak tüm yazar kadrosunu da Samsun’a getirip onları ağırladıktan sonra onların da desteğini alınca onların tamamı Vezir Hazretlerini tamamen duygusal bir biçimde köşelerinde allayıp, pulladılar. Biz bunları yazıp çizerken bazı meslektaşlarınız işi bitti, il kongresinde gidecek diye yazıp çizmekten geri kalmadılar ama onların tamamı boşluğa düştüler. İl kongresinde Vezir Hazretlerine Tayip bey teşekkür edip plaket verince o zavallılar bu iş tamamdır Reis Vezire bu güne kadar yaptığı hizmetleri için teşekkür etti ardından da istifasını isteyecek dediler ama biz ertesi gün manşetten son noktayı koydu dedik. Şimdi aynı Vezir Hazretleri depara kalkıp ulusal bir kanala parayı bastı onlar da onu Türkiye’nin aşırı başarılı Başkanı ilan ettiler, yetmedi yerelde ta 2004’de yanına aldığı aletrikçi! iş adamlarını daha sonra düşman ilan etmiş olmasına rağmen yeniden dost edinip onların iş yerlerinde kahvaltılı toplantılar tertiplemeye başladı. Ancak bu sefer iş öyle kolay değil buz dağının arkasında öyle enteresan işler var ki anlatamam, Vezirin koltuğuna o kadar çok talipli var ki aklınız şaşar. Bu konuları önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım. Malesef  üçüncü konumuza sıra gelmeden yerimiz doldu yazı da çok uzun oldu. Başka bir yazıda o konuları da görüşmek üzere kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR