SAMSUNSPOR OLAĞAN KONGRE GERÇEKLEŞTİ

SAMSUNSPOR OLAĞAN KONGRE GERÇEKLEŞTİ
Samsunspor Olağan Kongresi dün Samsun Atakum Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Sanat Merkezi'nde gerçekleşen Samsunspor Olağan Kongresi'nde faaliyet raporu sunuldu.

 Samsunspor Olağan Kongresi'nde gerçekleşen faaliyet raporunu Samsunspor Genel Sekreteri Ali İhsan Aka okudu. Dün geçekleşen Kongreye eski yönetimden Recep Hun ve Mehmet Pank'ta katıldı.

"PERSONELİN 3 AYLIK ALACAĞI ÖDENDİ"
Samsunspor idari çalışmaları anlatan Samsunspor Genel Sekreteri Ali İhsan Aka, "Yönetim Kurulumuz görece geldiğinde, sayısı 70 olan, ihtiyacın çok üzerinde bir personel ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu personelin beş aylık ücreti geçmiş Yönetim tarafından ödenmediği gibi Kongreden çok kısa bir süre önce yüksek ve dengesiz ücret artışları yapılmıştı. Personelin bir kısmı 5 ay boyunca ücret alamaz iken bazı personelin ücretleri tam ve eksiksiz olarak ödenmiş durumdaydı. Yönetim Kurulumuz ilk iş olarak ihtiyaç fazlası olan 9 çalışanı işten ayırmak durumunda kalmıştır. Ardından Kulübün içerinde bulunduğu ekonomik koşulları göz önünde tutarak yapılan ücret artışlarını iptal etmiştir. Şu ana kadar geçen iki ay süre içerisinde personelimize geçmiş 3 aylık alacakları ödenmiş durumdadır " dedi.

"5 MİLYON TL BORCUN YÜZDE 52'Sİ ÖDENDİ"
Samsunspor Genel Sekteri Ali İhsan AKA Futbol Şube çalışmalarını şu şekilde açıkladı: " Göreve geldiğimizde futbol takımımızdan 18 yerli futbolcumuz ödemelerin yapılmaması nedeniyle  Kulübümüzü Fedarasyona şikayet etmiş, bir yabancı futbolcumuz sözleşmesini tek taraflı fesh etmiş, diğeri de sözleşmesini fesh etme üzereydi. Teknik ekibe ve futbolcularımıza ödenmesi gereken birikmiş borç tutarı yaklaşık 5 Milyon Türk Lira idi. Bugüne kadar birikmiş bu borcun yüzde 52'si ödenmiştir. Kalan miktar ise belli aralıklarla ödenmeye devam edilmektedir. Hak edilen primler gününde eksiksiz ödenmiştir." 

DİSİPLİN KURULUNDA 1 DÜZİNE DOSYA VAR
Samsunspor futbolcuların alacakları konusunda yapılan çalışmaları anlatan Aka, " Kulübümüzün önündeki en büyük sorunlardan biri futbolcu alacaklarıdır.Yabancı futbolcularla ilgili olarak bugün FİFA Disiplin kurulu uyuşmazlık çözüm kurulunda yaklaşık 12 adet dosya bulunmaktadır. Yerli futbolcu alacakları ise genellikle icra davaları yolu ile önümüzü tıkamaktadır. Önümüzdeki sezon transfer tahtasının kapatılması uygulaması yeniden başlayacağı için bu konunun acil olarak çözülmesi gerçeğinden yola çıkan Yönetim Kurulumuz yerli futbolcularla anlaşabilmek için aynı Komiteye görev vermiştir " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.