Samsunspor Kulübü’nün paralarının nasıl çarçur edildiği;SORUŞTURULSUN

Samsunspor Kulübü’nün paralarının nasıl çarçur edildiği;SORUŞTURULSUN
Samsunspor kulübünün içerisine düştüğü ekonomik krizin başlangıcı 2002 yılına dayanmaktadır.

Samsunspor kulübünün içerisine düştüğü ekonomik krizin başlangıcı 2002 yılına dayanmaktadır. İçişleri Bakanlığı Dernek Denetçileri Mehmet Altınöz ve Ergün Güngör’ün 15.04.2002 tarihli resmi raporlarında Samsunspor kulübünün 9.900.000 dolar ve 7.653.000 (yedi trilyon altı yüz elli üç bin lira) zarara uğratıldığı,  zararın sorumlularından Borçlar Kanunu’na göre tanzim edilmesini Samsun Valiliği’ne ve Samsunspor kulübüne bildirmiş olmalarına rağmen konuyla ilgili en ufak bir işlem yapılmamıştı.

 

 

                    YAKLAŞIK YİRMİ MİLYON DOLAR ÜÇ KİŞİNİN ZİMMETİNDE

 

   İçişleri Bakanlığı Dernek Denetçilerinin Samsunspor kulübüne yaptıkları denetim sonunda kulübün yaklaşık yirmi milyon dolar civarında zarara uğratıldığı ve bu paranın üç kişiden tahsil edilmesi gerektiği açıkça belirtilmiş olmasın rağmen bu yönde en ufak bir işlem yapılmamış, yaklaşık seksen milyon lira para havaya uçmuştur. Konuyla ilgili gazete olarak yaptığımız haberler nedeniyle gazetemiz imtiyaz sahibi Adnan Bahadır mahkeme tarafından yedi ay yirmi gün hapis cezasına çarptırılmış ancak Yargıtay haberin belgelere dayalı yapıldığı için cezayı bozdu.

 

                                                           OLAY KAPATILDI

 

   Samsunspor kulübünün, yaklaşık yirmi milyon dolarının üç kişi tarafından kullanıldığı tespit edilmiş olmasına rağmen bu paranın tahsil edilmesi cihetine gitmek yerine olayı hiç ilgisi olmayan bir mahkeme ele almış ve konunun dernekler masasına bakan mahkemenin konusu olduğu belirtilerek görevsizlik kararı verilmiş , ancak bu karara ne Samsunspor yönetimi ne de Valilik makamı itiraz etmediğinden dolayı olay kapatıldı. Aradan onca zaman geçmesine rağmen sadece Denge Gazetesi bu konuyu haber yapmıştı ama bu haberin ardından Cumhuriyet savcılığının yaptığı soruşturmadan da herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

 

                           BORÇLAR KATLANARAK ARTTI

 

    Samsunspor kulübünün içerisinde bulunduğu sıkıntının ana kaynağını oluşturan bu borçlar olduğu açıkça ortada olmasına rağmen daha sonra kulüp yönetimine gelenlerden hiç kimsenin bu olayın üzerine gitmemesi nedeniyle borçlar sürekli artarak devam etti ve kulüp bugünkü noktaya geldi. Daha sonraki dönemlerde de kulüp başkanlığı yapanların yaptıkları harcamalar ve koydukları temliklerin incelenip yasa gereği yapılmaması halinde kulübün kapanma noktasına geleceği de gözden kaçmamalı.

Emin İnan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum