SAMSUNSPOR BİR VİTRİN

TFF 1. Lig de o hafta Samsunspor ile oynayacak olan takım extra bir hazırlık geçiriyor bu gerçek. İçerde yada dışarda değişmiyor doğru. Karşımızda tüm takımlar kapasitelerini sonuna kadar zorluyorlar. Samsunspor gerçek bir vitrin tamam. Bolu maçıda buna iyi bir örnek. Normal de kapanıp sürpriz bir kontratak golüne yatması gereken Boluspor,  tabiri caizse sahamızda aslan kesiliyor bu da tamam. İyide bizde gerçek Samsunspor neden olamıyoruz. Adından geçmişinden Korktukları büyüklüğünden korktukları Samsunspor neden olamıyoruz. Bolu maçında bir Samsunspor taraftarı önde olduğumuz halde bu maçı aldık diyebildi mi çok merak ediyorum. Diyemez imkansız. Olmuyor çünki bir sorunumuz var.  Nedir eksik olan. Kadro kalitesimi ? düşük olduğuna ben inanmıyorum. Bu kadro bir araya zor toplanabilecek bir kadro. Böyle aksayarak, titreyerek şampiyonluğa zor ulaşırız. Maalesef rakiplerin bu extra mücadeleleri, sezon sonuna hatta son maça kadar devam edecek. Bitmeyecek. Buna hazır olmalıyız. Bizim için kolay maç yok. Teknik ekibin bu sorunu çözmesini sabırla bekliyoruz.

Gelelim maça !

Samsunspor aynı bildiğiniz gibi. Hiç değişiklik yok. Üzerine koymamış, dersine çalışmamış. Bilakis daha kötü. Maçın biran önce bitmesini tüm taraftarlar gibi bende çok istedim. Bir şekilde kazandığımız ama seyrederken ızdırap çektiğimiz bir maçı daha geride bıraktık. İşin garip tarafı eleştirdiğimiz takımımızın ilk üçte olması. Yani rakip takımdan bir taraftar çıksa " kardeşim sizin derdiniz ne ilk üçdesiniz işte " dese diyecek laf yok.

Yüreği ile oynayan bir topçumuz vardı oda sakatlandı. Nadir sanırım kalan son iki maçta yok. Forvet sıkıntımız artık patladı. Bu maçta adeta bana güvenmeyin yanarsınız mesajı veren formsuz Ahmethan ile kalan son iki maçı sorunsuz geçmeye bakıcaz. Diğer gol ayaklarımız Burak, Guido, Gyasi, Gökhan, Kubilay, Savi  maalesef haftalardır dökülüyor. Takım olarak yine kötü oynadık ama yine şanslıydık. Direklerde patlayan şutlar, Nurullah' ın kucağına gelen toplar, Boluspor' lu futbolcuların beceriksizlikleri derken, bir üç puanı daha haneye yazdırdık. Hem ağlıyor hem gülüyoruz yani tam bi paranoya oldu Samsunspor sevdalıları.

Puan tablosuda çok ilginç bir hal aldı. 5 milyon euroluk ortalama bütçesi ile son 3 maçta bu ligin şampiyon adaylarını teker teker deviren Giresunspor ilk yarıyı lider kapatabilir. 

Guido, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyor. Çok etkisiz bir oyun çıkardı. 

Gökhan, gol atması ona bir artı katmadı. Formsuzluğu zirvede. Düzelecek gibide değil. Bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Samsunspor'un hiç bir futbolcuyu bu kadar bekleme lüksü yok.

Savi, oyun zekası ve etkili pasları ile katkısı gözardı edilemez. Yine de vasatın üstüne çıkamadı.

Burak, bu maçta da takımın kötü oyununa bir çare olamadı. Oyunda olduğu sürece mücadele etti ama kapasitesi kadar. Samsunspor'da bu sezon neredeyse tüm maçlarda ilk 11 de yerini alan, Ertuğrul hocanın gözdesi forvet, maalesef son 6 maçtır şanssızlığınıda kıramıyor..

Önümüzdeki Ankaraspor ve Adanaspor maçlarından alınacak galibiyetlere devre arasında çok ihtiyacımız olacak. Sakın bu maçlardan puan kaybımız olmasın. Tadımız tuzumuz iyice kaçmasın...

Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR