SAMSUNSPOR 0 ÜMİT ÖZTÜRK 2

Hakemin hatalı kararları mı dersiniz, futbolun adaleti yok mu dersiniz beceriksizlik mi dersiniz bilemiyorum ama olan oldu artık, yenildik. İnanılmaz bir fırsatı elimizin tersiyle ittik. Yapacak hiçbir şey de yok, bu moral bozukluğuyla, bu kaosla önümüze bakacağız. Bir şekilde bu ligi tamamlayıp ilk ikiden çıkmanın mücadelesini vereceğiz. Üzüntümüzü hiçbir şeyle tarif edemeyiz ama önümüzde toplanacak sahipsiz 21 puan var. Kendimizi derhal motive edip daha güçlü olacağız. 

Samsunspor maçın ilk yarısı sahanın tek hakimiydi. Giresun tamamen katı defans anlayışıyla maçı kendi sahasında kabul etti. Eğer ki Samsunspor bir gol bulabilseydi ben iddia ediyorum farka giderdik. Maçta Samsunspor kötü oynamadı, bilakis yoğun baskı ile rakibi hataya zorladı. Samsunspor'un baskılarının iyice arttığı 70'li dakikalarda hakem sahne aldı. Gösterdiği ilk kırmızı ile Samsunspor'u durduramayan hakem Ümit Öztürk, ikinci kırmızı ile muradına erdi. Samsunspor'un yediği ikinci kırmızı kart maçın kırılma noktası oldu.

Hakem 79. dakikaya kadar sahada varlık gösteremeyen Giresunspor'u korku tünelinden çıkarmayı başardı. Hakemin vermiş olduğu iki kırmızı kart da bilerek yapılmış değil, yani kasıtlı bir müdahale yok. Kubilay'ın kırmızı kartına kargalar bile güler. Ertuğrul Sağlam'a da yanına gitmeden uzaktan kırmızı gösteren hakem maçın kaderi olmuştur. Bir gol bulup hakemin kötü niyetini maskeleyebilirdik ama olmadı, sağlık olsun. Ben bütün futbolcularımızı mücadelelerinden dolayı canı gönülden kutluyorum. Biz maçın genelinde rakibe üstünlük sağladık. Giresun'a top göstermedik. İzleyen herkes gördü. Her zaman söyledik; ezik, korkak, aciz, futboldan uzak, korkusuz, rakibe saldıran, ısıran futbol ile varsın yenilelim. Futbol bu, yenmek de var yenilmek de.

Maçta çözemediğim ve yanlış bulduğum, Giresunspor'un katı defansını ısrarla ortadan delmeye çalışmamız, yüksek top ve kanatlardan ortayı fazla denemememiz oldu. Her atağımız duvara çarpar gibi döndü, bir çözüm bulamadık. Şut pozisyonu üretemedik. Gereksiz pas sayımız artık sayılamaz düzeyde. Kubilay-Hamroun değişikliği de yanlıştı bence. Hamroun oyunda kalmalı, Gökhan çıkmalıydı. Dje dje neden hiçbir sorumluluk almadan oynuyor? Coureur-Tomane değişikliği ikinci yarı neden yapılmadı? Gol sıkıntımız had safhada. Coureur ile sanki olmayacak gibi. Saviçeviç'e biraz dinlenmek iyi gelmiş, güzel bir maç çıkardı. Keremcan iyi, Hamroun çok iyi, Yasin vasattı.

Son dört haftada sadece 2 puan toplamak ve hala ligde 2. sırada yer bulabilmek şampiyonluk kovalayan tüm takımlar için nasıl zorlukların olduğunun göstergesi. Yani hiçbir takım alıp başını gidemiyor öyle kolay kolay. Mesela Adanademirspor, Eskişehir'e takıldı. İstanbulspor kendi evinde yenildi. Sürprize açık bir sezon yaşıyoruz. Hiç kimse yarın ne olacağını bilemez. Giresunspor dahil kimse havaya girmesin, daha çok su kaldırır bu lig. 

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR