SAMSUNLULARLA BULUŞTU

SAMSUNLULARLA BULUŞTU
Başkan Genç, İstanbul'da Samsunlularla buluştu

İstanbul Yenikapı'da Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerinde hemşehrileriyle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Gurbetteki hemşehrilerimize şehrimizin tanıtımı ve yatırım çekmesi konusunda büyük görev düşüyor" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, SAMKON tarafından Yenikapı'da düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde gurbette yaşayan Samsunlularla buluştu. Tanıtım günlerinde Canik Belediyesi'nin standına gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, etkinlik içerisinde yer alan diğer kurum ve kuruluşların stantlarını da ziyaret etti. Samsun'un, diğer illerde yaşayan halkı ile birlikte çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Başkan Genç, İstanbul'da yaşayan Samsunluları memleketlerine yatırım yapmaya davet etti.

'ŞEHRİ EKONOMİ GELİŞTİRİR'

Bir şehrin ekonomisini geliştirmedikçe, ihracatını ve fert başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla’sını arttırmadıkça o şehri geliştirmenin, büyütmenin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak eğitimden kültüre, ticaretten kentsel dönüşüme kadar her alanda yaptıkları yatırımlarla Samsun'un ekonomisini geliştirmeyi ve şehir yaşayanlarının milli gelirini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

‘MARKA DEĞERİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ’

Dünyada artık şehirlerin yarıştığını dile getiren Başkan Genç, “Bir şehrin marka değerinin yükseltilmesinde bu tür tanıtım günlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun Samsunlu hemşehrilerimizin şehrimizin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum. Başka illerdeki hemşehrilerimiz bizim oralardaki gözümüz, elimiz, dilimiz. Gurbetteki hemşehrilerimize şehrimizin tanıtımı ve yatırım çekmesi konusunda büyük görev düşüyor. Bu anlamda Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'ni şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli buluyorum" dedi.

 

'PROJELER TÜRKİYE'DE ÖRNEK ALINIYOR'

Yaptıkları yatırımlarla Canik'in, Samsun'un sınırlarını aştığını ifade eden Başkan Genç,

"Hayata geçirdiğimiz projeler Samsun ve bölgeye hitap etmesinin ayanında Türkiye genelinde de örnek alınıyor. Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde Canik Belediyesi standının, dolayısıyla projelerimizin büyük ilgi görmesi bizleri şaşırtmadı. Çünkü biz büyük işler başardık. Bu bakımdan yaptıklarımızın Samsun dışındaki hemşehrilerimiz tarafından da beğenilmesi bizlere şevk ve onur veriyor. " diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.