Samsunlu Tuğgeneral hain planını önledi 

Samsunlu Tuğgeneral  hain planını önledi 
Tuğgeneralliğe terfi ettirilen Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu, Ocak ayında FETÖ’nün kanlı planını önlediği ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Uçağı'nı hedef alan hainler organizasyon tasarladı. Terörle mücadelede istihbarat çalışması yürüten Hava İleri Karakol (HİK) uçağı Doğu'yu düşürmeye çalıştılar. Hainler Boeing 737 havadan ihbar ve kontrol uçağı Doğu'nun pitot tüpüne bitki tomurcuğu yerleştirdiler. Burada yapılmak istenilen hain plan ise Uçağın hız ayarlarını değiştirip pilotu yanıltmaktı. İçerisinde 15 üst düzey askerin yer aldığı uçağı düşürüp kanlı bir suikast hedeflediler. Daha önce FETÖ'nün pasifize etmesiyle askeriyeden ayrılan ve 15 Temmuz sürecinden sonra tekrar askeriyeye dönen Samsun Bafralı Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu, kanlı planı anlayarak önledi. Pilot Kadıoğlu tuzağı anlayarak uçağı piste indirmeyi başardı.  

TANIKLAR ANLATTI 

TAKVİM'in ulaştığı kaynaklar ise o anı; "Sabotaj Ocak ayında yapıldı. Uçak seyir halindeyken 'güvenilmez sürat arızası' verdi. Her iki pilotun önündeki göstergelerde farklı hız bilgileri vardı. Ancak hangi ekrandaki bilginin doğru olduğu kesin değildi. Pilot Kadıoğlu uçağı otomatikten manuele aldı. İlk inişi pas geçti. İkinci iniş denemesinde kokpitteki sağ ve sol göstergelerini karşılaştırarak soldaki pitot tüpünün tıkanık olduğunu anladı. Üçüncü denemede ise sağdaki göstergelerin doğruluğunu kanıtlayarak sorunsuz ve güvenli bir iniş yaptı. Kadıoğlu aynı uçakla ertesi gün tekrar havalanıp görevini yerine getirdi. Amaç uçağı düşürmek ve bir mesaj vermekti. Kazanın nedeni olarak da kamuoyuna pilotaj hatası gösterilecek ve soruşturma kapatılacaktı." kumpaslarla sava ştı Öte yandan Yaşar Kadıoğlu, yıllarca TSK'daki FETÖ yapılanmasına karşı savaştı. Bu yüzden kanlı örgütün kumpaslarına uğradı. Ağustos 2015'te emekli olup özel bir hava yolu şirketinde uçmaya başladı. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatanı için Hava Kuvvetleri'ne geri dönüş yaptı. Kadıoğlu, son olarak, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskını yöneten darbeci Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e açtığı hakaret davasıyla gündeme gelmişti." şeklinde anlattı.

TÜRK SEMALARININ GÖZÜ
Bu uaçkların Türk semalarının gözü kulağı olduğunu belirtilirken "Türkiye, Hava İleri Karakol (HİK) uçağı diğer adıyla Barış Kartalı Programı kapsamında Boeing firması ile 4 uçak ve 1 Yer Destek Sistemi tedariki amacıyla sözleşme imzaladı. Milyar dolarlık proje kapsamında Kuzey, Doğu, Güney ve Batı adında 4 uçak alındı. 360 derecelik görüş açısı bulunan uçaklar, Türk semalarının adeta gözü kulağıydı. Söz konusu uçaklar, hem sivil hem de askeri açıdan bilgi toplama faaliyetinde yer almaktaydı" denildi. HIZI SIFIRLIYOR Pitot tüpünün uçağın burun kısmının sağ ve sol yanında bulunduğu belirtilirken "Uçaklarda hava akımının basıncını ve hızını ölçer. Pitot tüpünün herhangi bir nedenle tıkanması, uçağın süratini düşük gösterir. Böyle bir durumda uçak kendiliğinden hız artırır. Bu nedenle özellikle inişte uçak doğru hızda olmadığından kazalar yaşanmıştır. Pitot tüpünün açık kalması için hava akımının düzenli olduğu ve dış etkenlerden fazla etkilenmediği (burun ucu, kanat kenarı gibi) bölgelere yerleştirilir. Uçuş dışı zamanlarda tüpü böcek ve pisliklerden korumak için kılıf ile muhafaza edilir. Kılıfın takılı unutulması veya pitot tüpünün başka herhangi bir nedenle tamamen tıkanması, sürat saatinin 0 (sıfır) değer göstermesine neden olur. Bu durumda otomatik pilot uçağa tam güç hız verecektir" diye ifade edildi. SUİKAST AMAÇLANMIŞ Tanıklar uçağın başarılı bir şekilde hasar almadan piste indiğini söyleyip "Başarılı bir şekilde indirilen uçakta herhangi bir hasar meydana gelmedi. Havacılık uzmanları, uçağın pitot tüpüne doğal yollardan tomurcuk girmesinin olanaksız olduğunu söyledi. "Bu tomurcuk oraya kasıtlı konulmuş" şeklinde anlattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.