SAMSUNLU SANATÇILARA KARESİ BELEDİYESİ' NDEN ÖDÜL

SAMSUNLU SANATÇILARA KARESİ BELEDİYESİ' NDEN ÖDÜL
Balıkesir Karesi Belediyesi' nin Türkiye Geneli' nde açtığı 3. Geleneksel Sanatlar Yarışması sonuçlandı.

Buna göre; Minyatür, Tezhip, Balıkesir Pullusu, Çini, Ebru, Hat ve Keçe dallarında açılan yarışmalarda; Keçe dalında Bafra' dan katılan sanatçı Ayla Çelik, " Sergileme Ödülü " kazandı.

Bu dalda 1. lik ödülünün verilmediği yarışmada 2. lik ödülüne Karatay Konya' dan Theresa May Obrien, 3. lük ödülüneyine Karatay Konya' dan Yunus Girgiç, Teşvik ödülüne Eylül Balıkesir' den Figen Uçaryılmaz, Sergileme ödüllerine ise Üsküdar İstanbul' dan Aıgul Gashim Zadeli ile Samsun Bafra' dan Ayla Çelik layık görüldü.

SAMSUNLU EBRU SANATÇILARINA TEŞVİK SERGİLEME ÖDÜLÜ

Ayrıca; Ebru Yarışması' nda Samsun' dan Emine Yüsra Çınkil ve yine Samsun' dan Esra Akıncı da Teşvik Sergileme Ödülleri' ne layık görüldüler.

Keçe Dalı' nda Sergileme Ödülü kazanan Bafralı sanatçı Ayla Çelik şunları söyledi:

" Öncelikle Karesi Belediyesi' ni,sekiz unutulmaya yüz tutmuş sanat dalını, ayakta tutup gelecek nesillere aktarıp yaşatma gayretini yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Bu yarışma, Keçe Dalı' nda katılmış olduğum ilk yarışma. Açıkcası,ne ve nasıl bir şey yapacağım konusunda hiç bir fikrim yoktu.

Murat Güzel hocamızın yönlendirmesiyle, ( burada kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.) tanışmış olduğum Hülya Görmezoğlu hocam sayesinde ilk kez kepenek çalışma imkanım oldu.

Zevkle ve çok keyifle çalıştım. Kendisine yarışma sürecinde vermiş olduğu destek ve bilgi için çok teşekkür ediyorum.

Yarışmak ve ödüllendirilmek çok güzel bir duygu. Dünyanın bir çok ülkesinden ve Türkiye Geneli' nden katılan sanatçılarla ,aynı kulvarda yarışmış olmak, bu heyecanı yaşamak, ayrı bir mutluluktu.

Keçe dalında ödül alan ,sanatçılarımızı kutluyorum. Tüm bu güzel duyguları yaşattıkları için Karesi Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a, Kent Konseyi' nde emeği geçen herkese ve Jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Saygı ve sevgiler. "

Bizler de dereceye giren Bafralı ve Samsunlu sanatçılarımızı, bu anlamlı başarılarından dolayı kutlarız.

Haber: Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.