SAMSUNLU ÖĞRENCİLER TABLETLERİNE KAVUŞTU

SAMSUNLU ÖĞRENCİLER TABLETLERİNE KAVUŞTU
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’da düzenlenen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne Samsun 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nden katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, Ankara’ya telekonferans yöntemi ile bağlanmadan önce öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törenin yapılacağı 19 Mayıs Anadolu Lisesi konferans salonuna gelişinde, ilginç bir uygulamaya imza attı. Bakan Çağatay Kılıç, en öndeki 3 sırasında oturan protokol üyelerini ve kurum amirlerini yerinden kaldırarak öğrencileri oturttu ve ardından programı başlattı.

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nin yapıldığı Ankara’dan Samsun’a telekonferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara ATO’dan 3 bin öğrenci ve öğretmen Samsun’a selam ve sevgilerini gönderiyor” derken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “Buradaki öğrencilerimiz tabletlerini aldılar. Hepsi sizleri selamlıyor. Burada öğrencilerimiz biraz önce Fatih projesinin ne anlama geldiğini ve ne katacağını kendileri bir sunumla anlattılar. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu projenin ne anlama geldiğini çok iyi özümsemiş ve çok iyi farkındalar. Size bu proje ile ilgili çalışmalarınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, canlı bağlantı sonrası öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada da “Bunların hepsi sizin için, bunları iyi değerlendirin. İnşallah ülkemizin geleceğine çok iyi katkılarda bulunun. Bundan 10-20 sene sonra bu programlarda bakan olarak cumhurbaşkanı olarak, müdürler olarak, valiler olarak sizler olacaksınız. Kendinizi iyi yetiştirin. İnşallah bu güzel ülkemizi, cennet vatanımızı en ileri seviyelere taşıyın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ankara’daki törende yaptığı konuşmada, bugünün, ülke eğitim tarihinde son derece önemli bir gün olduğunu belirterek, duyduğu heyecanı dile getirdi.  

Bugün 81 ilde 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini bildiren Erdoğan, bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, "İnşallah 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum