Samsunlu Milli Boksör'ün Gözü Zirvede

Samsunlu Milli Boksör'ün Gözü Zirvede
22 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonasında 3. olan Samsunlu boksör Urguya Us, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti.

Romanya’nın Targu Jıu şehrinde 22 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kadın ve Erkekler Avrupa Boks şampiyonasından 3. Olarak ayrılan Samsunlu Milli boksör Urguya Us, sıradaki hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Denge Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan 20 yaşındaki Milli boksör Us, 10 – 19 Mayıs tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek Büyükler Avrupa boks Şampiyonasından Altın madalya ile ülkesine dönmek istediğini belirtti.

‘3. OLMAK BENİ DAHA DA HIRSLANDIRDI’

Genç boksör Us, 22 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen 22 yaş altı Avrupa Boks şampiyonasında İtalyan rakibi karşısında aldığı yenilgiyle final karşılaşmasına veda etmişti. Katıldığı boks şampiyonasını 3. olarak tamamlayan Urguya Us, daha çok hırslandığını ifade ederek, “22 yaş altı Kadın ve Erkekler Avrupa boks Şampiyonasından 3. Olarak Türkiye’ye döndüm.  3. olmak beni daha da hırslandırdı. çok çalışarak 10-19 Mayıs tarihleri arasında Polonya’da gerçekleştirilecek olan Büyükler Avrupa Boks şampiyonasından 1. olarak ülkeme dönmek istiyorum.” diye konuştu.

22 Mart – 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen U-22 Avrupa boks şampiyonasındaki 3.’lük başarısına değinen 20 yaşındaki Samsunlu boksör Urguya Us, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’yi Avrupa’da temsil emek çok güzel bir duygu. Önceki yıllarda Avrupa boks şampiyonasında 2.’liğim ve gençler grubunda Avrupa şampiyonluğum vardı. Romanya’da İstiklal marşımızı okuttuktan sonra oradan 1. olarak değil de 3.’lükle ayrılmak benim için üzücü oldu. Kariyerimde ilk defa büyükler grubunda mücadele ettim. Kendi adıma büyük bir tecrübe oldu ve Ülkeme eli boş dönmedim.”

HEDEFİ OLİMPİYATLARDA TÜRKİYEYİ TEMSİL ETMEK

Hedefinin Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğuna vurgu yapan Milli boksör Us, “En büyük Hedefim Olimpiyatlarda Altın Madalya kazanarak Ülkemi temsil etmek.  Bu başarıyı elde edebilmek için her gün çalışıyorum. Sabah öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 idman gerçekleştiriyorum.” şeklinde konuştu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde okuyan 20 yaşındaki Milli sporcu Urguya Us, 2011 yılında başladığı boks sporunda 5 kez Türkiye şampiyonu oldu. Avrupa müsabakalarına da katılan Samsunlu boksör Us, 1 kez Avrupa birinciliğinin yanı sıra 1 defa da Avrupa 2. Olarak Türkiye’yi temsil etti.

'KENDİMİ BİR ANDA RİNGDE BULDUM'

Boks sporuna küçük yaşta ilgi duyduğunu ifade eden Samsunlu Milli boksör Urguya Us, “Küçük yaşlarda çok merak ettiğim boks sporuna babam fazla sıcak bakmamıştı. Kendim istiyordum fakat, içimde başaramama korkusu vardı. Bunu yendim ve kendimi bir anda ringde buldum. Çok çalıştım ve başarılara imza attım. şimdi en yüksek yerlerden birindeyim.” ifadelerine yer verdi.

'EN BÜYÜK İDOLUM BABAM'

Urguya Us, “Bir sporcunun örnek aldığı kişi hocasıdır. Yıllarca Milli takımımıza baş Antrenörlük yapan babam, kendi öğrencilerine gösterdiği ciddiyeti bana da gösterdi. Birçok sporcuyu Olimpiyatlara gönderdiği gibi benim de bu noktalara gelmeme sebep oldu. en büyük idolum Babam.” dedi.

22 Mart, 2 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Targu Jıu kentinde düzenlenen şampiyonada 3. olup Bronz madalya ile Samsun’a dönen başarılı Milli sporcu Urguya Us, bu başarıyı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Ahmet Güral Karayılmaz’a, boks Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç’e, Spor şube müdürü Süleyman Demritaş’a, Boks koordinatörü Ferman Muzaffer’e, babası Fazıl Us’a ve Milli takım Antrenörlerine borçlu olduğunu söyledi.

Nurullah KIZILDAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.