Samsunlu küçük aşçı

Samsunlu küçük aşçı
SAMSUN'da oturan 12 yaşındaki Ata Güvençer, yemek yapmaya olan ilgisi nedeniyle ailesi tarafından 3 ay önce düzenlenen Osmanlı, Türk ve dünya mutfağı yemek kursuna gönderildi.

95 puanla kurs bitirme belgesi alan Güvençer, yemek yapmadaki yeteneği ile şeflerin de dikkatini çekti.

Samsun'da yaşayan 44 yaşındaki Kemal ve 43 yaşındaki İlkay Güvençer çiftinin çocukları 6'ncı sınıf öğrencisi Ata Güvençer, yemek yapmaya olan ilgisi nedeniyle ailesi tarafından 3 ay önce özel bir aşçılık eğitim merkezinde düzenlenen Osmanlı, Türk ve dünya mutfağı yemek kursuna katıldı. Güvençer, kursta şef Menderes Dağdelen'den eğitim aldı. Güvençer, yaşı küçük olmasına rağmen yemek yapmaktaki beceri ve yeteneği ile dikkat çekti. Güvençer, 3 aylık kursu 100 üzerinden 95 puan alarak tamamladı. Özellikle Osmanlı mutfağı yemekleri ve dünya mutfağına ait sosları yapmayı çok sevdiğini söyleyen Ata Güvençer, şöyle dedi:

"Çok küçükken ananem yemek yaparken ona yardım ederdim. Daha sonra mutfakta hep anneme yardım ettim. Sonra kendi başıma yemek yapmayı öğrendim. Yemek yapmayı seviyorum. Kendime ait bir tarif defteri oluşturdum. Yaklaşık 25 ayrı yemek ve tatlı yapabilirim. Yemek kursuna katıldıktan sonra dünya mutfağına ait sos ve yemekler de öğrendim. Ne mesleği yapacağıma henüz karar vermedim ancak aşçı olursam dünyaca bilinen bir aşçı olmak istiyorum."

Anne İlkay Güvençer de oğlunun yemek yapmaya olan yeteneğinin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, "Oğlum 12 yaşında ancak bugün ev hanımlarının yaptığı yemekleri yapabilir durumda. Hatta eve gelen misafirlerim için oğlum tatlı ve salatalar hazırlar onlarda öğrendiklerinde çok şaşırıyorlar. Mutfakla ilgili ciddi bir yeteneği ve eğilimi var. Kursta öğretmeni olan şefi de aynı düşüncede. Bu da bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.

Ata Güvençer'in eğitim gördüğü kursun eğitmen aşçısı Menderes Dağdelen, "Hijyen ve teorik eğitimin ardından mutfakta uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. Ata çok başarılı bir öğrenci. Eli mutfağa çok yatkın. Bu mesleğe devam edeceğine inanıyorum. İleride iyi bir şef olacağını düşünüyorum. Yaşına rağmen yemek yapmaya büyük bir ilgisi ve yeteneği var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.