Samsunlu annelerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

Samsunlu annelerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek
Samsunlu anneler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için atkı ve bere örüp ev yemekleri yaptı.

Çarşamba Ev Hanımları Derneği üyeleri bir araya gelerek, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için atkı ve bere ördü. Kadınlar, yöresel yemekler ve pastalar yaparak, Mehmetçik'e ulaştırılması için koliledi. Hazırlanan atkı, bere ve yiyecekler, sınıra gönderildi.

Dernek Başkanı Saniye Şen,yaptığı açıklamada, vatan için çarpışan Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Mehmetçik'in ülkenin huzuru ve güvenliği için soğuk kış şartlarında mücadele ettiğine dikkati çeken Şen, "Askerimiz, Mehmetçiğimiz, canımız, aslan parçalarımız bizim için orada savaşıyor. Bizim huzur içinde olmamız için çarpışan evlatlarımıza bizler burada dualar ediyoruz. Onlar bizim canımız, evlatlarımız. Yalnız olmadıklarını bilsinler." dedi.

Şen, tüm Türk halkının Mehmetçik'in yanında olduğunu vurgulayarak, "Biz kadınlar olarak hep yanlarındayız. Dualarımız hep onlar için. Allah onları korusun. İnşallah sağ salim dönmelerini nasip etsin. Ülkemiz için gereken buydu. Bütün anneler adına buradan onlara kucak dolusu sevgiler, selamlar gönderiyorum. Onları çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

-  "Unutmasınlar anneler arkalarında"

Mehmetçik'in üşümemesi için atkı ve bere örüp ev yemekleri yaptıklarını anlatan Şen, şöyle devam etti:

"Hazırladığımız kolilere, kahvaltıda yesinler diye Çarşamba'nın biber tuzu, reçel, bal, pekmez koyduk. Pastalar börekler ve dolmalar yaptık. İnşallah devamı da gelecek. Naçizane kabul etsinler. Gerekirse gelir oraya yemek de pişiririz onlara. Yeter ki bize izin versinler. Biz askerimizin yanında, çadırda otururuz yemeklerini de yaparız, doyururuz da onları. Bu konuda da yetkililerden destek istiyoruz. Neden gitmeyelim? Vatan için hepimiz biriz. Onlar unutmasınlar anneler arkalarında. " dedi. 

Dernek üyelerinden 86 yaşındaki Sadiye Uzun, askerlere her gün beş vakit namazında dua ettiğini dile getirerek, "Bizim için çarpışan evlatlarımızın sağ salim dönmelerini istiyoruz." diye konuştu. 

Oğlunun asker olduğunu ifade eden Selma Aslantürk ise erzakları sanki oğluna hazırlamış gibi hissettiğini kaydetti. İki oğlunun olduğunu diğerinin de asker olmasını istediğini aktaran Aslantürk, "Onların arkasındayız. Hep kalplerimiz onlarla. Allahım onların yardımcısı olsun inşallah." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.