Samsunlu 6 kadın, kanser hastası çocuklar için seferber oldu

Samsunlu 6 kadın, kanser hastası çocuklar için seferber oldu
SAMSUN'da 'Bir Gülücük Herşeye Değer' grubu oluşturan 6 kadın, kanser tedavisi gören çocuklar için gece- gündüz çalışıyor.

Çocukların sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlayacak, onlara moral verecek çok sayıda projeye imza atan gruba sanatçılar, sporcular ve ünlü isimler de maddi ve manevi katkı sağlıyor. Grup adına konuşan Deniz Bekar, "Doktorlarla görüşüp, çocuklarımızın dileklerini ve hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Samsun'da Deniz Bekar, Mücella Orman, Zekiye Özgündüz, Beyhan Işıldak, Serap Aksoy ve Aynur Orman, yaklaşık 11 ay önce kanser tedavisi gören çocuklara moral vermek, ailelerine maddi ve manevi katkı sağlamak amacıyla facebook üzerinden 'Bir Gülücük Herşeye Değer' adı altında grup kurdu. Buradan yurdun dört bir yanındaki gönüllü ve hayırseverlere ulaşan grubun kısa sürede 26 bin üyesi oldu. Sanat ve spor dünyasından da bir çok ünlü isim de Samsun'daki 6 kadının bu anlamlı çalışmalarına destek oldu. 

TÜM TÜRKİYE'DEN DESTEK

Sporcular kanser hastası çocuklara forma ve çeşitli spor malzemeleri gönderirken, sanatçılar da imzalı fotoğraflarıyla bu gönül elçilerine destek verdi. 'Kanatsız Melekler' olarak adlandırılan kadınların bu çalışması kısa zamanda Türkiye'nin her kesiminden destek görmeye başladı. Grup adına konuşan Deniz Bekar şunları söyledi:

"Bizler çeşitli meslek gruplarında çalışan 6 kadın olarak kanser tedavisi gören çocuklarımıza ve onların ailelerine destek olmak, bu zorlu tedavi süreçlerinde onlara moral vermek için bir araya geldik. Yaklaşık 11 aydır bu çalışmaları yapıyoruz. 6 yöneticimiz ile kurduğumuz grubumuzun 26 bin üyesi var. Sadece Samsun'dan değil, tüm Türkiye'den üyelerimiz var. Hem sinema, hem tiyatro, hem futbolcu hem de çeşitli medya kuruluşları bize destek oluyor."

'HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Çocukların doğum günlerini birlikte kutladıklarını, çeşitli eğlence programları düzenleyerek onlara moral verdiklerini dile getiren Deniz Bekar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doktorlarıyla ve aileleriyle temasa geçip, çocukların hayallerini ve dileklerini öğreniyoruz. Bu konuda da çalışma yapıp onların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ne yapmamız gerektiğini düşünüyor, çocuklarımızın hayallerini öğrenip gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza oyuncaklar, talbetler, cep telefonları gibi hediyeler, hatta kız çocuklarımıza peruk temin ediyoruz. 100'ün üzerinde çocuğumuz var. Ayrıca tedavisi tamamlanmış ama maddi durumu yerinde olmayan ailelerimize de desteklerimizi sürdürüyoruz. Eğitim, iş konusunda aileye destek olmaya devam ediyoruz. 0- 18 yaş grubundaki tüm kanser hastası çocuklarımıza elimizden geldiğince hayırseverlerin de katkısı ile maddi ve manevi destek olmaya çalışıyoruz." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.