SAMSUN’DAN BREZİLYA’YA SOKAK FUTBOLU COŞKUSU

SAMSUN’DAN BREZİLYA’YA SOKAK FUTBOLU COŞKUSU
Barcelona’nın yıldız oyuncusu Neymar Jr, kendi adıyla düzenlenen futbol turnuvası ile yüzlerce genç futbolcuyu sokak futbolunun coşkusuyla Türkiye finalinde buluşturdu.

 

 

 Red Bull’un düzenlediği ‘Neymar Jr’s Five’ın elemelerine 18 ilde 1195 takım katıldı ve il birincisi olan 18 takımın yer aldığı Türkiye finalinin kazananı Samsun’dan katılan Parker FC takımı oldu. Parker FC, Kayseri’den katılan ve Afrikalı gençlerden oluşan African United’ı penaltılarla mağlup ederek, 35’ten fazla ülkenin yer alacağı Brezilya’daki dünya finallerine gitme hakkı elde etti.


PAKER FC FARKINI GÖSTERDİ 

Sıra dışı sokak futbolu turnuvası ‘Neymar Jr’s Five’ın Türkiye finali 18 takımın katılımıyla 24 Mayıs 2016 tarihinde Mersin Marina’da gerçekleşti. Red Bull sporcusu Neymar Jr’ın adıyla düzenlenen turnuvanın elemelerini kazanan 18 ilden 18 il temsilcisi 1195 takım arasından sokak futbolunda Türkiye’nin en büyüğü olmak için sahne aldı. Sokak futbolunun kuralsızlığıyla ve özgürlük duygusuyla Red Bull tarafından düzenlenen Neymar Jr’s Five Türkiye’nin kazananı 0-0 biten maçın ardından Kayseri ekibi African United’ı penaltılarla mağlup eden Parker FC oldu. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede, sekizinci penaltıyı gol çeviren Samsun ekibi Parker FC mutlu sona ulaştı.

TURNUVAYA MUHTEŞEM KATILIM 

Turnuvanın en keyifli takımları arasında yer alan ve Kayseri’den katılan ve Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden kurulu Africans United takımı ise finalde şanssız şekilde rakibine penaltılarla kaybetti. Takımda Mali, Kongo, Kamerun ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nden oyuncular bulunuyor. Turnuvada üçüncülük maçında ise Sakarya’dan Stars ekibi ile Trabzon ekibi 1461 Trabzon takımları karşı karşıya geldi. Müsabakadan galip ayrılan Stars ekibi turnuvada üçüncülüğün sahibi oldu.


BİRLİKTE OYNAMAKTAN ZEVK ALIYOR 

İlkan Demirbağ, Anıl Demirtaş, Yunus Emre Sağlam, Erhan Parlak ve Ahmet Emin Hundur’dan oluşan şampiyon Parker FC, “Çok küçük yaşlardan bu yana mahallede birlikte oynuyoruz. Arkadaşlığımız bu şampiyonluğumuzda çok önemli. Birbirimizi seviyoruz. Birlikte oynamaktan zevk alıyoruz. Final maçında sakat sakat oynadık ama birbirimize olan inancımızla kazanmayı başardık. Brezilya’ya gideceğimiz için çok mutluyuz” dedi. Her bir ülke şampiyonu Temmuz’da Neymar Jr’ın büyüdüğü, profesyonel kariyerine başladığı ve yakın zamanda “Instituto Projeto Neymar Jr”ı kurduğu Praia Grande’deki finallerde oynayacak. Yıldız oyuncu ayrıca kazanan takımı İspanya’nın Barselona şehrindeki Camp Nou stadındaki bir maçta misafir edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.