SAMSUN'DAKİ İŞÇİ ÖLÜMLERİ

SAMSUN'DAKİ İŞÇİ ÖLÜMLERİ
CHP Samsun İl Başkanlığı, İSİG verilerine dayanarak, Samsun'daki işçi ölümlerinin yüksek olduğuna değindi

REKOR SAMSUN'DA 
Bu konuda hesap verilmesi gerektiğini dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz, şunları söyledi: 

          "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG), Eylül ayı işçi ölümlerine dair raporu açıkladı. Rapora göre, Samsun’da 5 işçinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Diğer illerdeki ölüm oranlarına bakıldığında, Samsun’daki oranın bir hayli yüksek olduğu görülecektir. Örneğin İstanbul’da Eylül ayı içinde 17 ölüm gerçekleşmiş olup, Samsun’dan nüfus olarak daha büyük olan Diyarbakır ve Gaziantep’te 3’er ölüm gerçekleşmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki, işçi ölümleri kader değil, iş güvenliği eksikliğinin doğal bir sonucudur". 

İŞ GÜVENLİĞİ YOK
Sözlerine işçilerin çalışma esnasında güvenlik tedbirleri alınmadan çalışmaya zorlandıklarını da ekleyen Akçagöz, sözlerine şöyle devam etti:
          "İşçiler, iş yerlerinde herhangi bir güvenlik tedbiri alınmadan çalışmaya zorlanılmaktadır. Bunun sonucu olarak bu ölümler gerçekleşmektedir. Gelişmiş ülkelerin hemen hepsinde, bu takım güvenlik önlemlerinin mutlaka alındığını ve önceliğin, üretime değil insan yaşamına verildiğini görmekteyiz. Eldeki veriler, Türkiye çapında 14 yaşın altında 2 işçinin de yaşamını kaybettiğini ortaya koymaktadır ki, bu da ayrı bir faciayı gözler önüne sermektedir. Devletin ilgili kurumları harekete geçmeli, her sektörü ayrı ayrı kategorize ederek iş ve işçi güvenliği konularında denetimlerini sıklaştırmalı; işçiler de, bu tür kazaların kendileri için alın yazısı olmadığının bilinciyle hareket etmeli ve gerekli uyarıların yapılması ile söz konusu emniyet tedbirlerinin alınması konusunda pasif kalınmamalıdır". Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.