SAMSUN'DA YİNE SİSTEM ÇÖKTÜ!

SAMSUN'DA YİNE SİSTEM ÇÖKTÜ!
Samsun Devlet Hastanelerinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi çöktü. İki gün hasta bakımı yapılamadı. Poliklinik kuyruklarında bekleyenler perişan oldu. Gazi Devlet Hastanesinde ise ufak çaplı arbedeler yaşandı. Sağlık sistemi elektronik sistem bozuklukları ve hastanelerdeki uzunca kuyruklar derken gün geçmiyor ki bir vatandaş mağdur olmasın...

İSTİFA DA ŞEREFLİ BİR HİZMETTİR!
Samsun Sağlık İl Müdürlüğü uzun bir süredir HBYS-Hastane Bilgi Yönetim Sistemine sağlıklı bir biçimde geçemedi. İş bilmemekten mi yoksa yetersiz idarecilerden mi kaynaklandığı sorgulanıyor. Çalışmalar dolayısıyla Samsun’da il ve ilçelerde teknik arızalar baş gösteriyor. Pazartesi ve salı günü Devlet hastanelerinde sistem arızası nedeni ile hastalar muayene sırası alamıyor. Bu durum özel hastanelerinin işine yarıyor. Uzun kuyruklardan usanan vatandaşlar çareyi özel hastanelerde muayene olmakta arıyor.

444432r4-001.jpg

YOĞUN TEPKİ SÖZ KONUSU
Son dönemde Samsun'da ve ülke genelindeki tüm kamu hastanelerinde, hizmet sunumunu durma noktasına getiren ciddi aksaklıklar yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşların yoğun tepki gösterdiği bu durumu yaşayanlar seslerini kimsenin duymadığından şikayetçi. Defalarca gündeme gelmiş olmasına rağmen Hastane yetkilileri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık bu konuda hiçbir ilerleme kaydetmemiş gözüküyor. Yoğun bakımlarda ve yenidoğan bebeklere yer olmadığı, hastaların başka hastanelere sevk edildiği de gelen bilgiler arasında.

mansett-1.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum