SAMSUN'DA ‘YAŞAYAN DUVAR PROJESİ’ BAŞLATILDI

SAMSUN'DA ‘YAŞAYAN DUVAR PROJESİ’ BAŞLATILDI
Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesinde hastane yönetimi tarafından hastane bahçesi ve iç alanlarında betonsuz, yaşayan alanlar oluşturulması için ‘Yaşayan Duvar Projesi’ başlatıldı.  

Projenin ilk fidan ve bitkileri “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, hastalar, sağlık öğrencileri, hastane çalışanları ve çalışanların çocukları tarafından dikildi.

4-020.JPG

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, ruh sağlığı hastanesinde tedavi gören hastaların hastane bahçesini ve hobi alanlarını aktif olarak kullandıklarını; bu alanları hem görsel hem de fiziki olarak onları rahatlatacak ve daha iyi hissettirecek şekilde düzenlemek hedefiyle bu çalışmayı başlattıklarını, çalışma kapsamında bahçe duvarlarına 800 adet sarmaşık bitkisi, bahçenin değişik noktalarına ise 200 fidan diktiklerini söyledi.

1-017.JPG

Süreç içinde hastanenin çevre duvarlarının yeşil bir örtüyle kaplanarak ‘Yaşayan Duvar’ haline geleceğini, böylece hastaların hobi alanlarında bir bahçedeymiş gibi hissedeceklerini söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, çevre bilincinin her birey için büyük önemi olduğunu, bu çalışmanın bu anlamda da bir farkındalık yaratmasını umduklarını vurgulayarak, projeye katkısı olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. 

2-018.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.