Samsun'da toplu açılış töreni

Samsun'da toplu açılış töreni
Başbakan Yardımcısı Canikli: "Terör örgütlerine destek vererek demokrasi olmaz, demokrat olunmaz ey Avrupa. Terör örgütleriyle birlikte 'hayır' kampanyası yürüterek dünyayı kandıramazsın ey Avrupa"dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Terör örgütlerine destek vererek demokrat olunmaz ey Avrupa. Terör örgütleriyle birlikte 'hayır' kampanyası yürüterek dünyayı kandıramazsın ey Avrupa." dedi.Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun'un bugün bir destan yazdığını, bu meydandan bir yerlere selam gönderdiğini ifade etti.Demokrasiyi görmek isteyenlerin Samsun meydanına bakması gerektiğini söyleyen Canikli, "Buradaki muhteşem coşkuya bakacaksın. Millet iradesi mi görmek istiyorsun? Millet iradesi burada. Millet Cumhurbaşkanı'na, Lider'ine, Başkomutanı'na nasıl sahip çıkarmış, burada göreceksin. Samsun'dan göreceksin." diye konuştu.Avrupa'ya seslenen Canikli, şunları söyledi:"Terör örgütlerine destek vererek demokrasi olmaz, demokrat olunmaz ey Avrupa. Terör örgütleriyle birlikte 'hayır' kampanyası yürüterek dünyayı kandıramazsın ey Avrupa. Terör örgütlerine kucak açarak bu iş olmaz Avrupa. Bu yaptıklarınıza, terör örgütlerine verdiğiniz desteğe Samsun'dan karşı çıkıyoruz. Haykırıyoruz buradan. Herkes aklını başına alsın. Bu millete kimse diz çöktüremez. Bunu da görmek istiyorsan Samsun'a bakacaksın. Samsun'u göreceksin. Samsun'un coşkusunu, samimiyetini göreceksin. Oradan terör örgütlerine destek vererek 'hayır' kampanyası yürütemezsin. Bakın Samsun'un 'evet' gür sesini bütün dünya duysun. 'Evet' mi Samsun? Duydun mu Almanya, duydun mu Hollanda? Pensilvanya, sana da buradan bir şeyler söylüyor Samsun. 16 Nisan'da hepsini yan yana dizeceğiz, bu millet onların hepsini yan yana dizecek ve Türkiye'den, Samsun'dan, Karadeniz'den inanılmaz coşkuyla herkese inanılmaz demokrasi dersi verecek.

"Bu ülkeye ihanet edenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da terör örgütlerine tepki göstererek, "Ne yazarlarsa yazsınlar, ne çizerlerse çizsinler. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilere, hainlere ve onun uşaklarına karşı Samsun nasıl dimdik durduysa bugün de dimdik. Cumhurbaşkanı'nın yanında nasıl durduysa bugün de yine yanında duruyor. Başbakan'ın yanında nasıl durduysa yine yanında duruyor." ifadesini kullandı.Millete hizmet etmekten başka amaçları olmadığını vurgulayan Kılıç, "Size hizmet etmek var ya... Cumhurbaşkanı'mızın bize göstermiş olduğu o hizmet kervanında yer almak var ya, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü bu aziz millete hizmet eden, bu aziz milletin hizmetkarı olan onun gönlüne girer. Bundan gayrı da hiçbir amacımız olmaz." değerlendirmesinde bulundu.Terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceklerine işaret eden Bakan Kılıç, "Bu ülkeye ihanet edenlerle FETÖ'süyle, PKK'sıyla, DHKP-C'siyle, bütün taşeronlarıyla, taşeronlarına hizmet eden ihanet edenlerle, hepsiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ya bu millete hizmet edecekler ya bu milletin karşısında eğilecekler ya da kahrolup gidecekler. Birileri 7 Haziran'dan sonra ne dedi. 'Tükürüğümüzde boğarız.' dedi. Değil mi? Hadi gelsin şimdi, yesin bakayım onu." diye konuştu.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum