Samsun'da teröre öfke

Samsun'da teröre öfke
Samsun'da sosyal medya sitelerinden oluşturulan etkinliklerle birçok vatandaş Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek terörü kınadı.

Ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık grup belirlenen saat geldiğinde yürüyüş için Çiftlik Caddesi'ne hareket etti. Yürüyüşün ardından birçok vatandaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan oturma eylemine gitti.

SOSYAL MEDYADAN HABERLEŞTİLER

Pazar gecesi Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimiz için ülkenin birçok şehrinde tepki yürüyüşleri gerçekleşti. Gece aldıkları haberle çok fazla şehit olduğunu öğrenen Samsunlu vatandaşlar sosyal medya üzerinden oluşturdukları etkinliklerle kısa sürede birçok kişiye erişti. Ellerindeki Türk Bayrakları ile 14:30'da Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık grup burada bölücü terör örgütü PKK ve terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlarda bulundu. Sosyal medya üzerinden belirledikleri saatin (15:00) gelmesiyle birlikte harekete geçen vatandaşlar Çiftlik Caddesi'ne doğru ilerlediler. 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Vatan sana canım feda', 'Her şey vatan için', 'Samsun uyuma şehidine sahip çık', gibi sloganlarla Çiftlik Caddesi'ne geldiler. Sloganlar eşliğinde yola devam eden kalabalık grup işyerinde olup yürüşüyüşe katılamayan vatandaşlar tarafından alkış topladı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Çiftlik Caddesi'nde yürüyen kalabalık grup caddenin bazı yerlerinde durarak sık sık tekbir getirdi. Islık ve sloganlarla ilerleyen vatandaşlar protesto alkışlarında bulundu. Caddenin sonunda yürüyüşü sonlandıran grup, şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı şehitlerimizin isimleri okundu. Samsunlular okunan her ismin ardından 'Burada' dedi. Kalabalık grup, şehitler için okunan Fatiha dualarının ardından dağıldı.

AÇIKLAMA YAPILANA KADAR KALKMADILAR

Yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'na geçen birçok Samsunlu vatandaş burada şehit sayısı açıklanan kadar oturma eylemi yapacağını duyurdu. Vatandaşların sosyal medya üzerinden yer bildirimi yaparak durumu tanıdıklarıyla paylaşması ve yoldan geçen vatandaşların görmesi üzerine eyleme katılım hızla çoğaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan resmi açıklama ile şehit sayısının söylenmesi üzerinde yaklaşık bir buçuk saat süren oturma eylemi sona erdi. Buradan Atatürk Anıtı'na giden Samsunlular anıta çelenk konulmasının ardından İstiklâl Marşı okuyup şehitlerimizin ruhları için Fatiha duası okunduktan sonra grup dağıldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum