SAMSUN'DA SAĞLIK TURİZMİNDE DAHA FAZLA PAY HEDEFİ

SAMSUN'DA SAĞLIK TURİZMİNDE DAHA FAZLA PAY HEDEFİ
Samsun Sağlık Turizmi Derneği Başkanı (SASTUD) Prof. Dr. Fatih Özkan, "Samsun'un uluslararası platformlarda yeterli düzeyde tanıtımın yapılmasıyla sağlık turizmi getirilerinden daha çok pay alması hedeflenmektedir." dedi.

Türkiye'nin kaliteli ve ekonomik fiyatlarla sağlık hizmet sunumunda dünyada lider ülke olmayı hedeflediğine işaret eden Özkan, "Samsun'un uluslararası platformlarda yeterli düzeyde tanıtımın yapılmasıyla sağlık turizmi getirilerinden daha çok pay alması hedeflenmektedir. Koronavirüs salgınının ekonomik alanda en olumsuz etkilediği sektörler, turizm ve sağlık turizmidir. Sağlık turizmi, salgın sona erdiğinde önem kazanan hijyen kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılması ve ülke tanımında bu çabaların ön planda tutulması şartıyla ekonomiyi yeniden hareketlendirebilecek temel itici güçlerden biri olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen birkaç ülkesi arasında, Avrupa'da ise birinci sırada bulunduğunun değerlendirildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Türkiye'deki sağlık turizmi, özellikle salgın sürecinin ardından yabancı ülkelerden gelebilecek taleplere yanıt verecek kapasiteye sahiptir. Sağlık Bakanlığının 2023 yılı hedefi 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar sağlık turizmi geliridir. Elde edilen tecrübeler ve doğru stratejiler izlendiği takdirde sağlık turizminin, turizm sektörünün diğer alanlarının aksine sezonluk olmayan ve yılın 12 ayına yayılan bir turizm türü olması nedeniyle ekonominin amiral gemisi olabileceği öngörülmektedir."

SASTUD Başkan Yardımcısı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen ise kamu hastanesi olarak sağlık turizmi kapsamında ayda ortalama 100 yabancıya hizmet verdiklerini ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.